avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de varsta

Buna ziua!
Tatal meu implineste 60 de ani i septembrie anul acesta;are 39 de ani si 2 luni stagiul de cotizare ,fara nici o grupa;
Cand poate iesi cel mai repede la:1) pensie limita de varsta
2)pensie anticipata.
va multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 6 Martie 2010
1. la implinirea varstei de 65 de ani
2. pensie anticipata partial la implinirea varstei de 60 de ani
Multumesc,dar stiam ca faza cu 65 de ani ,intra in vigoare peste 2 ani,sau nu?
Nu inteleg despre ce "faza" vorbiti. Poate imi explicati.
Scuze!
Stiu ca legea despre care vorbiti spune ca la 13 ani dupa intrarea in vigoare ridica varsta de pensionare la 65 de ani,si aceea este legea 19/2000,deci pana in 2013 nu se poate iesi mai repede de 65 de ani?
1. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu septembrie 2015, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
- pensie anticipata partiala incepand cu septembrie 2010, respectiv la implinirea varstei de 60 ani.
2. Conform Anexei nr.9 din Normele de aplicare a Legii 19/2000, pentru barbatii nascuti incepand cu ianuarie 1950 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani si un stagiu mminim de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie juli_21 juli_21 buna ziua, Sunt nascut in 06.07.1950.Am vechime in munca 35 ani, din care 19 ani si 9 luni si 13 zile in grupa II.va rog sa imi spuneti cand pot iesi la ... (vezi toată discuția)
La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)