avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau mostenire?

In cazul unei prorietati cu valoare mare cum este financiar mai avantajos sa fie predata copiilor, prin donatie in timpul vietii parintilor sau mostenire dupa moarte? NU exista nici o grija referitor la potentiali mostenitori. Vrem sa stim care varianta este mai ieftina.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:48, 6 Martie 2010
Buna,

O varianta simpla si fara griji ar fi sa se faca un testament legalizat la notar,care nu are o valoare financiara mare ca si investitie de catre dumneavoastra.Cei care mostenesc se asigura ca vor fi detinatorii proprietatii,iar dumneavostra va asigurati ca faceti impartirea "bunului" fiecaruia la care doriti sa obtina ceva.Ganditiva ca dupa moartea proprietarului toata lumea "pofteste".
Este doar o varianta!!!












Cea mai ieftina varianta este mostenirea, fiinsd vorba de mostenitori legali nu vor exista, daca se inteleg costuri mari cu privire la iesirea din indiviziune
Cel mai ieftin e ...sa nu faceti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie vasile2013 vasile2013 Care solutie este mai avantajoasa financiar pentru a lasa bunurile celor 2 copii in cote egale? Contractul de donatie sau cel de vanzare cumparare? Bunurile ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)