daca la primul loc de munca (invatamant) nu primesc tichete de masa, am dreptul la acestea la al doilea loc de munca? (unde ceilalti salariati primesc!)
ai aceleasi drepturi cu ceilalti salariati, proportional cu timpul de munca efectiv.
Gen: 2ore/zi- 1 tichet la 4 zile; 4ore/ zi 1tichet la 2 zile..............
probabil, pe acest criteriu am luat ,vreme de un an, dar acum unii s-au hotarat ca e cam mult si au zis gata.
nu au dat un temei legal dar am gasit eu ceva... * HOTÃRÂRE Nr. 5 din 14 ianuarie 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă
ART. 35
În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii.
Articolul nu se refera insa la cazul in care si angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază dau astfel de tichete?
dacă nu, eu nu pot lua de la al doilea job?
Ma gandeam ca ideea legiuitorului e să nu iau din doua locuri ca doar nu mananc cat doi!!
Glumeam!
depinde de contractul individual de munca, Gabriela.
Dar cand exista contract colectiv de munca la nivel de unitate ... atunci toti salariatii primesc.
De ce .. stii tu cazuri in care unii primesc si altii nu ??
da.La mine la farmacie.EU si un alt coleg , nu primesc.Ceilalti doi, da!Depinde cum si-a negociat fiecare contractul?desi facem parte din acelasi SRL.Nu stiu daca are vre-o importanta
Tichete de masa
george4ever
Buna seara, de curand mi-am luat un al doilea job. La angajare mi s-a transmis cum ca de curand s-a facut ceva modificare in codul muncii iar la al doilea job ... (vezi toată discuția)