avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

daca la primul loc de munca (invatamant) nu primesc tichete de masa, am dreptul la acestea la al doilea loc de munca? (unde ceilalti salariati primesc!)
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 22:26, 31 Decembrie 2006
ai aceleasi drepturi cu ceilalti salariati, proportional cu timpul de munca efectiv.
Gen: 2ore/zi- 1 tichet la 4 zile; 4ore/ zi 1tichet la 2 zile..............
probabil, pe acest criteriu am luat ,vreme de un an, dar acum unii s-au hotarat ca e cam mult si au zis gata.
nu au dat un temei legal dar am gasit eu ceva...
* HOTÃRÂRE Nr. 5 din 14 ianuarie 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă

ART. 35
În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii.

Articolul nu se refera insa la cazul in care si angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază dau astfel de tichete?
dacă nu, eu nu pot lua de la al doilea job?
Ma gandeam ca ideea legiuitorului e să nu iau din doua locuri ca doar nu mananc cat doi!!
Glumeam!
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2006
mirela44, utilizator
de ce anumiti angajati primesc tichete si altii nu?
depinde de contractul individual de munca, Gabriela.
Dar cand exista contract colectiv de munca la nivel de unitate ... atunci toti salariatii primesc.

De ce .. stii tu cazuri in care unii primesc si altii nu ??
da.La mine la farmacie.EU si un alt coleg , nu primesc.Ceilalti doi, da!Depinde cum si-a negociat fiecare contractul?desi facem parte din acelasi SRL.Nu stiu daca are vre-o importanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bonuri valorice maryanel78 maryanel78 Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga in serviciul de stat si mi-am luat un job part-time, intrebarea mea este daca este legal sa primesc bonuri de masa , ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa laurrr laurrr Am un contract de munca cu norma de 8 ore si primesc tichete de masa si pe care l am declarat ca fiind de baza si m am angajat la o alta companie cu contract ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa george4ever george4ever Buna seara, de curand mi-am luat un al doilea job. La angajare mi s-a transmis cum ca de curand s-a facut ceva modificare in codul muncii iar la al doilea job ... (vezi toată discuția)