avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli caldura bloc cu CT proprie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli caldura bloc cu CT proprie si CT apartament

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care are o centrala termica de bloc functionala in administrare,circa 45% din proprietari au montate CT de apartament fiind debransati de la aceasta ; 35% din proprietari sunt debransati de la caldura ,restul primind caldura de la centrala blocului.
Cum se face repartizarea cheltuielilor in acest caz ,am descoperit pe forum 2 procente
10% parti commune ( in prezent 5% aprobat de ad gen) si 15% tevi verticale prin ce acte normative au fost stabilite Emitent,Nr,Cap,Art, Paragraf
I

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 9 Martie 2010
Eu am scris in mai multe topicuri despre aceste procente (10% pentru spatii comune si 15% pentru tevi). Aceste procente le-am luat din fisa centralizatoare rezultata in urma calculului la caldura la blocuri care se incalzesc prin sistemul centralizat si ale caror apartamente sunt contorizate.
Daca doriti sa vedeti aceste reglementari sau altele specifice cazului Dv. puteti sa dechideti primul topic din aceasta sectiune Documentatie specifica asociatiilor de proprietari - Metodologia ANRSC, Ordinul 233/2004, modificat cu Ordinul 255/2004.
in calitatea mea de presedinte trebuie sa am un suport legal solid pentru
a impune 10%+15% pentru posesorii de CT si cei debransati care in prezent platesc 5%.EXISTA sau NU cifrele explicitate in acte normative nr art;etc
Poate o autoritate abilitata sa confirme aceste procente.
Domnule, v-am dat baza legala, aveti la indemana textul acestor metodologii si ordine ale ANRSC.
Dv. stiti mai bine ce aveti in bloc. Nu am facut decat sa va dau undita in mana, de pescuit, pescuiti Dv.
e mai usoara mincarea de peste gata prinsa si preparata :D
desi cred ca o saramura de peste este pregatita mai bine de un pescar decit de o bucatareasa ;)
realizati situatia existenta, in prezent se plateste 5% pentru parti comune
eu ar trebui sa sustin cu argumente juridice ca plata a 10+15 .este un avantaj pen tru proprietari doar cu o undita in mana.
E adevarat ca ordinul e bun ca e stufos si doar putini il pot descifra si intelege totusi fiecare proprietar are un vot si e evident ca e mai bine sa platim 5% decat
25%chiar daca s-ar darama blocul cum scria cineva pe forum

Alte discuții în legătură

Caldura la comun pentru apartamentele cu ct cretu ramona cretu ramona la noi in bloc exista locatari care au termoteci. precizez ca si administratorul este in aceeasi situatie si de 6 ani de zile refuza sa platesca un procent la ... (vezi toată discuția)
Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)