avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli caldura bloc cu CT proprie si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli caldura bloc cu CT proprie si CT apartament

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari care are o centrala termica de bloc functionala in administrare,circa 45% din proprietari au montate CT de apartament fiind debransati de la aceasta ; 35% din proprietari sunt debransati de la caldura ,restul primind caldura de la centrala blocului.
Cum se face repartizarea cheltuielilor in acest caz ,am descoperit pe forum 2 procente
10% parti commune ( in prezent 5% aprobat de ad gen) si 15% tevi verticale prin ce acte normative au fost stabilite Emitent,Nr,Cap,Art, Paragraf
I

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 9 Martie 2010
Eu inteleg din primul mesaj ca in acel bloc exista apartamente cu centrala termica proprie (individuala), apartamente care sunt bransate la o centrala termica de scara (centrala comuna pentru mai multe apartamente) si apartamente care beneficiaza inca de sistemul centralizat (sistemul pe oras).
Oare e posibil asa ceva?
blocul are centrala proprie de scara in administrare (fochist,etc)
-o parte din proprietari au cen trale termice de apartament
-din cauza costurilor exagerate o parte din proprietari s-au debransat de la furnizarea caldurii,utilizant diverse metode de incalzire
-oparte din proprietari sunt beneficiari ai caldurii furnizare de CENTRALA PROPRIE a blocului,aflata in coproprietatea tuturor proprietarilor in conform CPI
romania este tara tuturor posibilitatilor
mai mult decat atat de 3 ani blocul se consolideaza
am facut precizarile utile pentru toata lumea astept raspunsuri
clare cu suport juridic lege nr. art. paragraf, adunarea gen e peste cateva zile
sper saprimesc raspunsuri care sa sustine procentele
1. Eu nu m-am lamurit chiar daca dv spuneti ca ati facut precizari pentru toata lumea: cei care plateau pea mult la caldura s-au debransat de la centrala de bloc sau de la sistemul centralizat pe oras? Mai aveti in bloc si apartamente incalzite prin sistemul centralizat pe oras sau nu?

2. Presupunand ca 10 de apartament au centale de apartament si 20 sunt incalzite de centrala blocului, fara a mai avea vreun apartament incalzit prin sistemul centralizat al orasului, puteti aplica normele ce v-au fost prezentate mai inainte. Daca acele procente nu sunt acceptate de majoritatea proprietarilor stabiliti alte procente apropiate de cele din normele citate. Oricum este indicat sa elaborati un sistem, un regulament de calcul, repartizare, conditii de bramnsare si debransare la nivelul asociatiei dv.
3. Nu o sa gasiti legea nr, art. parafraf....in acest domeniu care sa fie aplicabil la asociatia dv. Trebuie sa le preluati pe cele existente si sa le adaptati la situartia concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura la comun pentru apartamentele cu ct cretu ramona cretu ramona la noi in bloc exista locatari care au termoteci. precizez ca si administratorul este in aceeasi situatie si de 6 ani de zile refuza sa platesca un procent la ... (vezi toată discuția)
Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)