avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 3 intrebari ref. la un proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

3 intrebari ref. la un proces

Buna ziua

As avea 3 intrebari ref. la un proces,conflicte de munca :
1.Trebuie depus un act original la dosar si eu nu vreau sa-l las-cum se poate proceda astfel incat la dosar sa ramana doar o copie?
2. Am o adeverinta legalizata de notar,dar nu mai am originalul-e valabila la proces o astfel de adeverinta,tinand cont de faptul ca nu pot prezenta originalul?
3.Am o copie xerox de pe un act original pe care nu il am,se poate face expertiza asupra actului xeroxat astfel incat sa aiba forta probatorie la tribunal ca si originalul,adica Tribunalul il accepta ca proba?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihailaurentiu , utilizator 20:31, 6 Martie 2010
1 la instanta actele de depun in copii certificate
2 pentru expertiza aveti nevoie de inscrsul original
1. puteti lasa o copie legalizata.
2. Este perfect valabila.
3.Dupa o copie xerox nu se poate face expertiza, insa poate reprezenta un inceput de proba scrisa.
pt. 2-cum pot argumenta juridic,intrucat firma spune ca am scanat-o si as fi inselat biroul notarial care nu ar fi observat...o super-scanare de nivel mondial,bineinteles...?Este vb. despre o simpla adeverinta medicala dar care imi foloseste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
mihailaurentiu, utilizator
sarcina probei revine angajatorului in litigiile de munca, asa ca tot ce nu aveti in original puteti solcita.
parca ei sunt fraieri sa-mi dea ceva :))

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta nescanata georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Sotul meu a lucrat in ultimii doi ani \"la negru\" , nereusind sa isi gaseasca un loc de munca in mod legal . In tot acest timp cartea lui de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca scanata la casa de pensii lizyca1961 lizyca1961 Buna ziua cartea de munca emisa in1979,a fost scanata de catre casa de pensii.Ulterior am pierdut-o.In momentul cand am solicitat o copie de la acestia,mi-au ... (vezi toată discuția)
Acte pentru obtinerea pasaportului rominesc.urgent! fragolina fragolina Sunt Moldoveanca , casatorita la 20 mai 2007 cu cetatean romin , ma aflu la moment in Italia , deja de aproape 2 ani si dupa casatorie cu cetatean romin n.am ... (vezi toată discuția)