avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alta identitate decat cea reala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alta identitate decat cea reala

daca imi fac un id cu alt nume si vb cu dif pers dandu-ma drept alte pers cunoscute lor se poate intampla ceva din punct de vedere juridic?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:32, 8 Martie 2010
Asa, nu ar fi infractiune, dar va poate da in judecata civila dupa parerea mea.
Depinde insa foarte mult de scopul pentru care faceti acest lucru si daca o sa vrea sa va dea in judecata civila.

avocat Claudiu Lascoschi
ContSters133692 a scris:

totul se rezuma doar la discutii...conversatii ....doar ca el crede ca sunt altcineva in spatele id-ului

In afara de el crede,exista posibilitatea existentei si unor dovezi ,sau prejudiciu
Dpdv penal nu, deoarece nu va incadrati in zona dispozitiilor art. 293 c.p. ce reglementeaza falsul privind identitatea, insa e posibil in anumite conjuncturi ca o persoana sa se simta lezata si sa va actioneze in judecata la instanta civila in temeiul art. 998-999 cod civil, de exemplu.
Oricum ceece faceti nu e moral.
Da, sub aspect civil se pot cere daune morale.
Lipsa moralitatii actiunii duce catre un delict civil desi nu ar fi vorba de o infractiune pentru a fi atrasa raspunderea penala.
Scopul pentru care prodedati in acest mod este vital pentru o analiza juridica concreta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)
Banca a platit de ori gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema. am dus un ordin de plata la banca iar aceasta l-a operat de 2 ori trimitand banii de 2 ori aceleasi firme. am ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta dinilimandro dinilimandro Buna ! Am fost condamnat la 2 ani de inchisoare, fiind judecat in lipsa. am drept la recurs 15 zile . as vrea sa stiu in cat timp se prescrie fapta mea... ... (vezi toată discuția)