avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere fapta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere fapta

Buna ! Am fost condamnat la 2 ani de inchisoare, fiind judecat in lipsa. am drept la recurs 15 zile . as vrea sa stiu in cat timp se prescrie fapta mea... tin sa precizez ca ma incadrat la infractiuni informatice .. si as dori sa stiu in cat timp se prescrie fapta, si care este mnaxim si minim de pedeapsa . tin sa precizez ca fapta sa petrecut oarecum banal.. lucram la o firma care imi datora bani .. si cum nu am primit salariul datorat leam modificat cateva texte si in lipsa mea .. fiind plecat in strainatate ... mau condamnat la 2 ani de inchisoare ! .. as dori sa stiu daca pot face recurs din strainatate .,. si cine ma poate ajuta si are id de messenger .., id meu este : dinilimandro
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
dinilimandro, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 13 Decembrie 2009
Ar trebui sa ne spuneti exact incadrarea juridica a faptei.
Oricum, faceti recurs si o aparare buna.
De prescriptia raspunderii penale nu prea poate fi vorba, deoarece ati fost deja condamnat, (dar aceasta este de 5 ani pt. infractiunile pt.care legea prevede inchisoare intre 1 si 5 ani), iar prescriptia executarii pedepsei este de 7 ani (5 ani+ durata pedepsei, cf. art.126 C.pen.)
Parerea mea este sa nu va ganditi decat la declararea caii de atac.
Cu prescriptia nu aveti sanse.O sa fiti extradat pana la acel moment.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie executarea pedepsei ? ContSters301697 ContSters301697 Buna ziua in primul rand .As dori un raspuns cat mai apropiat problemei pe care o am : Am fost desinteresat de problema mea si am fost condamnat in lipsa ( ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)
Cod penal Daniel Badea Daniel Badea Un prieten are o condamnare definitivă și irevocabilă de 7 ani cu executare. Sa emis si mandat prin Interpol de extrădare. După cati ani se prescrie ... (vezi toată discuția)