Va rog frumos sa-mi dati un sfat in problama pe care o am eu si mama mea.
O sa va descriu pe scurt situatia in care suntem.
Parintii mei de cand s-au casatorit nu au fost fericiti. In ultimii 8 ani tatal meu a avut si are in continuare o amanta. In tot acest timp au fost momente cand pleca chiar si cate 3 luni si apoi se intorcea ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
In ultima perioada s-a intamplat din nou acest lucru, iar cand s-a intors ne-a dat afara din casa. Prima data am dormit la mama lui, care sta singura intr-un apartament cu 3 camere, mai apoi am dormit pe la vecini.
Dorind altceva ptr viitorul meu mama a luat decizia de divorta. Ultima data cand ne-a dat afara intentase, deja divortul, si am chemat si politia care i-a dat o amenda de 200RON. Din acea seara am hotarat sa ne mutam in alta parte.
Prima infatisare ptr divort a fost luna trecuta. Intre timp el a schimbat yala la aprtament si mergand sa ne mai luam din haine nu ne-a permis accesul in casa desi se afla acolo. Am anuntat politia insa nici la venirea lor nu a deschis.
Acum am inaintat si cererea de partaj insa acum am cateva nelamuriri pe care sper ca le voi gasi raspuns la dvs.
In cazul in care in urma paratjului el va ramene cu apartamentul si va trebuii sa ne dea partea, are cum sa nu faca acest lucru? Adica sa nu-mi plateasca la timp? Am inteles ca se poate intampla acest lucru, si mai ales sa ii dea in rate, desi in urma sentintei s-a stabilit sa-i dea in cateva luni (de ex 3 luni). Puteti sa-mi spuneti ce s-ar intampla atunci?
Mai am o intrebare. El are deja o rata la banca de 1000RON, desi are un salariu de 1500RON. Acest credit la facut in perioada in care era mutat la amanta, iar noi nu am beneficiat de niciun ban. Poate sa puna la partaj si acest credit, desi cu o parte din el a cumparat masina pe care o foloseste numai el?
nu e nimic complicat aici.. daca apartamentul e bun comun, atunci se va imparti intre mama si tatal dvs prin atribuirea in intregime unuia din ei iar celelat fiind obligat la plata de sulta (banii pentru cota parte ce revine partii adverse).. de obicei se face plata uno ictu (dintr-o data) nu in rate.. in privinta autoturismului si ala intra in masa partajabila si tatal dvs va trebui sa va dea si mamei jumate din valoarea lui.. datoria este doar a lui la banca, asa ca mama dvs nu are treaba de ea..in plus, daca dvs sunteti minora sau la scoala, atunci pana la varsta majoratului sau pana la varsta de 25 ani e obligat sa va plateasca pensie de intretinere la 1/4 din salariul lui... nu plateste 2 luni consecutiv, il dati in judecata ptr abandon de familie..cred ca v-am lamurit.. ar mai fic eva.. mama sa-si puna avocat daca nu are deja pe partaj.. si in privinta lucrurilor personale se poate face actiune pe cale de ordonanta presedintiala ptr a fi obligat sa vi le dea
Problema noastra era ca el intotdeauna a sustinut ca nu va vinde apartamentul si ca este al lui, desi a fost cumparat in timpul casatoriei. Mama a pus deja avocat ptr divort si partaj. Am inteles de la avocat ca in cererea de partaj nu a specificat ce dorim sa ni se atribuie, insa initial am fost tentata sa cer partea, iar acum nu stiu ce anume este mai convenabil ptr noi. Eu sunt majora asa ca nu am cum sa cer si pensia alimentara.
Cat privesc lucrurile, am inteles ca as putea si sa sparg usa ca sa-mi iau lucruri, dar nu stiu cat de adevarat este ptr ca la cum am vazut cum se poarta cei din politie, sincer am multe semne de intrebare.
La partaj introduceti ata apartamentul, cat si masina so orice alte bunuri dobandite in timpul casatoriei, inclusiv cele casnice (lenjerii, vase, mobile, carti, etc.).Cu "datul banilor in rate" nu este chiar asa. Fiind vorba de o suma mare, il puteti executa silit, tocmai prin scoaterea la licitatie a apartamentului.Evident, toate acestea dupa ramanerea definitiva a hotararii de partaj.In ceea ce va priveste pe dvs.personal, pe cale de ordonanta presedintiala, instanta il poate obliga sa va permita accesul in locuinta pentru a va lua ce va apartine, dar se mai poate sa faceti si actiune de "reintegrare in domiciliu", prin care instanta il va obliga sa va permita, atat dvs.cat si mamei, nu doar accesul in casa, ci si sa locuiti acolo.Dar parca spuneati ca aveti un avocat, nu v-a spus toate aceste lucruri.Si cum adica, a facut o cerere de partaj dar nu a spus ce doriti? Nu prea inteleg!?
Buna ziua.
Spuneti-mi va rog,in cazul in care vreau sa fac partajul dupa 4 ani de la divort,cum pot afla la cate societati a fost actionar fostul meu sot in timpul casatoriei?credeti ca pot avea dreptul la o cota parte din profit sau din active?
deasemenea daca noi avem 2 terenuri pe care functioneaza 2 terase la mare si el a incheiat contract de inchiriere fara mine si beneficiaza numai el de acest lucru,cum as putea sa procedez ca sa mi se faca dreptate?credeti ca este posibil ca el sa ramana cu proprietatea ar eu sa primesc contravaloarea partii care mi se cuvine?eu as dori sa se divizeze terenul si sa intru in posesia a 1/2 din terenul respectiv.Exista o taxa de timbru in cazul partajului?
Divort si partaj.
paloma1
Buna tuturor,
Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)