Va rog frumos sa-mi dati un sfat in problama pe care o am eu si mama mea.
O sa va descriu pe scurt situatia in care suntem.
Parintii mei de cand s-au casatorit nu au fost fericiti. In ultimii 8 ani tatal meu a avut si are in continuare o amanta. In tot acest timp au fost momente cand pleca chiar si cate 3 luni si apoi se intorcea ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
In ultima perioada s-a intamplat din nou acest lucru, iar cand s-a intors ne-a dat afara din casa. Prima data am dormit la mama lui, care sta singura intr-un apartament cu 3 camere, mai apoi am dormit pe la vecini.
Dorind altceva ptr viitorul meu mama a luat decizia de divorta. Ultima data cand ne-a dat afara intentase, deja divortul, si am chemat si politia care i-a dat o amenda de 200RON. Din acea seara am hotarat sa ne mutam in alta parte.
Prima infatisare ptr divort a fost luna trecuta. Intre timp el a schimbat yala la aprtament si mergand sa ne mai luam din haine nu ne-a permis accesul in casa desi se afla acolo. Am anuntat politia insa nici la venirea lor nu a deschis.
Acum am inaintat si cererea de partaj insa acum am cateva nelamuriri pe care sper ca le voi gasi raspuns la dvs.
In cazul in care in urma paratjului el va ramene cu apartamentul si va trebuii sa ne dea partea, are cum sa nu faca acest lucru? Adica sa nu-mi plateasca la timp? Am inteles ca se poate intampla acest lucru, si mai ales sa ii dea in rate, desi in urma sentintei s-a stabilit sa-i dea in cateva luni (de ex 3 luni). Puteti sa-mi spuneti ce s-ar intampla atunci?
Mai am o intrebare. El are deja o rata la banca de 1000RON, desi are un salariu de 1500RON. Acest credit la facut in perioada in care era mutat la amanta, iar noi nu am beneficiat de niciun ban. Poate sa puna la partaj si acest credit, desi cu o parte din el a cumparat masina pe care o foloseste numai el?
In primul rand vreau sa va multumesc ptr raspuns.
Avocata ne-a spus ca in actiunea de partaj nu va specifica ce anume dorim in ideea de a vorbi cu el inainte, ptr ca pe data de 11 martie este a doua infatisare, si poate va dori sa imparti bunurile de comun acord. Am facut acest lucru ptr ca am zis sa-i mai dam o sansa. Tocmai de aceea nu am vrut sa ma duc sa sparg nici usa ptr a ne lua lucrurile. Am zis ca sa asteptam sa vb fata in fata cu el si daca nu se poate, atunci sa intervenim.
Vreau sa va intreb urmatorul lucru: daca noi nu am facut un proces verbal cu toate bunurile pe care le aveam si il facem acum desi nu va fi semnat de el este valabil?
Si as mai avea o intrebare la dvs. Ordonanata prezidentiala in cat timp se poate aplica, adica cat dureaza pana o sa putem intra? Am inteles de la avocata ca reintegrarea in domiciliu este defapt un nou proces si ca dureaza, si nu a inaintat acest lucru ptr ca noi nu eram hotarate daca sa cerem apartamentul sau sa ne cerem sulta. Din aceasta cauza a zis ca sa nu faca reintegrarea. Este adevarat?
Imi cer scuze daca va bombardez cu atatea intrebari, dar nu am avut niciodata de aface cu legile si doresc sa ma informez cat mai mult ptr a nu avea impresia ca avem o avocata care nu isi face treaba. Ne este teama sa nu ramane pe drumuri ptr ca am inteles ca el are o avocata pe care o plateste foarte mult.
1. Procesul-verbal nu trebuie neaparat semnat de el, ci de niste martori care este de preferat sa nu fie rude cu niciunul dintre dvs.2. Ordonanta presedintiala se judeca de urgenta, in maxim 2-3 termene.3.Partajul nu are nici o legatura cu reintegrarea in domiciliu, sunt doua chestiuni distincte si nu se compara ca durata in instanta.Reintegrarea nu dureaza mai mult de cateva termene (maxim 3-4), partajul poate dura si 1 an, doi, depinde.E greu de raspuns la toate nedumeririle dvs.asa, aici si cred ca aveti nevoie de mai mult decat de niste sfaturi.Din pacate, termenele de judecata sunt extrem de aproape si, aveti grija ca anumite chestiuni se pot face doar la anumite termene, atentie mare.
Divort si partaj.
paloma1
Buna tuturor,
Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)