avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul forfetar

Buna,
Firma despre care va spun este platitoare de impozit pe profit, iar pe tot parcursul anului 2009 a fost pe pierdere. S-a declarat si platit doar impozitul forfetar pe toate trei trimestrele. Suma declarata nu a fost scrisa pe coloana de impozit minim, cum ar fi trebuit ci pe coloana de impozit datorat. Acum trebuie sa fac rectificative sa trec suma pe coloana care trebuie,nu? Inchiderea exercitiului financiar s-a decis sa se faca la data de 25.04.2010. Nu s-a depus declaratia 101.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:52, 6 Martie 2010
da, asa este , trebuie depuse declaratii rectificative . Veti observa ca declaratia 101 se completeaza pe baza celor declarate in decl.100 si nu se vor "potrivi " datele . Ca procedura va recomand sa depuneti rectificative la 100 mai intii si apoi 101, completata cu datele din rectificative insa
Magda Staicu este o draguta si v-a raspuns cu onestitate.
Regret ca trebuie sa o contrazic, dar programul fiscului nu este la fel de onest, ba - as zice - este chiar prost.
Nu este nevoie sa faceti declaratii rectificative. Acolo unde trebuia sa ajunga informatia din D100 ale dv a ajuns (in fisa pe platitor) . Mai departe nu va intereseaza. La completarea declaratiei anuale 101 considerati ca ati declarat corect (adica pe col.2) si treceti sumele respective la impozit minim declarat in cursul anului. Nu exista corelatii care sa duca la respingerea declaratiei 101
(va spun din proprie experienta). Pe de alta parte nu este problema dv. daca programele fiscului nu se coreleaza.
mersi frumos @florinsavu ; recunosc n-am avut situatia aceasta , am raspuns cf temei legal
Se vede treaba ca ... teoria e teorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit dec 2009 COCA2302 COCA2302 Buna ziua am urmatoarea situatie: trim 1-profit- 11749 declarat si platit trim 2-profit-15371 declarat si platit trim 3-profit-9290 declarat si platit trim ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2009 Nicoletamaria Nicoletamaria Buna ziua! La tr i am avut imp profit 15013 declarat si platit la tr ii imp profit am stornat 3818 din cei 15013 si am decl si platit forfetar 1433 la tr ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 aida1 aida1 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine. Trim.I - pierdere Trim II - impozit din calcul: 360, dar declarat si platit forfetarul 367 TrimIII - ... (vezi toată discuția)