avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti

Salutari la toata lumea.
Am si eu un vecin ce ma cheama in judecata pe mine si pe sotia pt "granituire" facand o plangere unde spune tot felul de minunatii.
Singurul act pe care l-a depus pana acum la dosar este un extras CF care nu probeaza in nici un fel ceea ce afirma in plangere. Am avut prima infatisare unde am cerut amanarea procesului ca sa-mi caut un avocat.
Eu am toate actele posibile care dovedesc unde este limita dintre proprietatile noastre, acte pe care din dorinta de al face sa renunte la proces i le-am aratat si dumnealui.
El doreste sa continue cu procesul iar asta presupune din partea mea o gramada de neplaceri:
bani cheltuiti cu avocatul, cu drumurile prin oras, probleme cu copii (cu cine las copilul de 4 luni si cine duce si aduce de la gradinita copilul de 5 ani), lipsa de la lucru care inseamna mai putini bani la salar + posibilitatea de a-mi pierde serviciul etc.
Poate sa-mi spuna cineva care este calea cea mai buna de urmat pt a-mi putea recupera cat mai multi din banii cheltuiti aiurea ?
Si care este mai exact procedura de recuperare a acestor bani ? Daca el spune la sfarsit ca nu are bani, cum mai pot sa-mi recuperez ceva de la el ?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 14:59, 31 Decembrie 2006
Nu este neaparat nevoie sa va prezentati la proces: este un proces civil si, daca veti angaja un avocat va va reprezenta el in instanta. Cu privire la bani: cheltuielile de judecat vor fi date de catre instanta in sarcina partii care va pierde procesul deci, daca veti castiga vi le veti recupera de la vecin. Modalitatea? O sa trebuiasca sa investiti hotararea cu titlu executoriu si o sa v-o execute orice executor judecatoresc. Daca nu are venituri, trebuie sa aibe el ceva, va rezolva executorul.
Pentru a nu fi afectat financiar in nici un fel, pot lua un imprumut de la banca pt al folosi la plata avocatului si a celorlalte cheltuieli din proces astfel incat sa-mi pot recupera la sfarsit inclusiv dobanda ?
Ati mai auzit de vreo situatie similara ?
dobanda la imprumut nu o veti putea recupera. in cazul in care castigati procesul instanta va obliga, la cererea dvs., adversarul la plata cheltuielilor facute cu judecata. dobanda de la imprumut nu se incadreaza intr-o asemenea categorie.
Auziiiiiiiiiiii?????????????? da cat costa vocatul frate ? de tre sa te imprumuti in banca?????
1500 RON/ proces (sunt 3 posibile pana la un verdict definitiv: Judecatorie, Tribunal si Curtea de Apel) si la venitul meu se simte, ca sa nu mai spun ca suntem inainte de sarbatori. Din cat mi sa explicat un proces de genul acesta poate dura destul de mult iar eu sa raman cu banii blocati atata timp mi se pare extrem de deranjant.
Personal cred ca scopul acestui proces este exact acest lucru: sa-mi creeze astfel de probleme ACUM.

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie - contract scris z8- z8- Buna ziua, Am imprumutat cu ceva timp in urma suma de 1400 Lei unei persoane neserioase. Am contract scris (inspirat dintr-un contract notarial de imprumut ... (vezi toată discuția)
Executare casa bagins bagins Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani. Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de ... (vezi toată discuția)