avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cate luni trebuie sa treaca de la ultima majorare pensie alimentara ? care salariu minim pe economie se ia in calcul daca introduc acum actiunea de majorare?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:51, 7 Martie 2010
Nu este specficat cate luni trebuie sa treaca....deci nu exista o limita. Pentru a fi admisa insa o astfel de cerere trebuie ca existe o majorare a veniturilor parintelui obligat la plata pensiei.
Salariul minim pe economie este de 480 lei - salariul net.
nu exista un numar de luni care trebuie sa treaca.. daca stiti ca parintelui oblogat la plata pensiei de intretinere copii i sa majorat salariul, puteti face cerere de majorare in luna imediat urmatoare.. salariul minim pe economie este de 600 lei brut
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Petre Enache, Avocat
Cererea de majorare a pensiei de intretinere a minorului, in opinia mea, ca si cea de reducere a pensiei, ar trebui introdusa dupa cel putin 6 luni de la ultima hotarare prin care s-a stabilit aceasta pensie, daca media veniturilor nete ale debitorului obligatiei a crescut/scazut semnificativ fata de veniturile nete care au fost avute in vedere de instanta la pronuntarea hotararii. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara narcisaa narcisaa la ce salariu minim pe economie se calculeaza actualmente *daca as deschide acum actiune majorare pensia alimentara ?? se ia in calcul 705 ron? (vezi toată discuția)