Daca ma poate ajuta cineva cu cunostiinte in domeniu.M-ar interesa daca am absolvit Facultatea de Administratie Publica din cadrul facultatii de Drept Simion Barnutiu -Sibiu ma pot angaja la o societate privata pe postul de consilier juridic sau jurist ?
Va multumesc .
Eu credeam ca s-a renunta de mult la tampeniile alea cu adm. publ. in cadrul facultatii de drept.
pe diploma ta scrie : stiinte juridice ?
Practic, legea consilierilor juridici nu prea face diferenta cand vine vorba de absolventii facultatii de drept. Ea spune asa:
Art. 8. - Poate fi consilier juridic acela care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este cetăţean român şi are domiciliul în România;
b) are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
c) este licenţiat al unei facultăţi de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; această condiţie se dovedeşte cu certificat medical eliberat în condiţiile legii;
e) nu se află în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege.
Tampenia cea mai mare este ca deja sunt incadrata la o societate pe postul de "consilier juridic " si cred ca nu sunt singurul caz de acest fel .Una zice legea alta se face in fapt . Ce zici ?
In mod normal ar trebui sa nu te poti incadra, conf. legislatiei actuale , decat in administratie publica.
ar cum in Romania nimic nu e normal, poti fi orice.
E drept ca intr-o societate civilizata si fara drepturi de casta ai fi putut fi un foarte bun avocat in drept administartiv.
Dar deocamdata conform cumetrelilor din Romania nu ai nici o sansa:((