avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un eventulal testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un eventulal testament

referitor la mesajul anterior, unchiul sotului meu cu care a incheiat un contract de intretinere, poate face un testament pe perioda acestui contract fara ca noi sa stim, ca dupa decesul acestuia sa poata mostenii imobilul si ceilalti nepoti? VA multumesc
Poate face , insa de aceea v-am precizat ca ati facut f. bine ca ati intabulat dr. de proprietate asupra imobilului pt ca astfel nimeni nu mai poate intabula acel imobil , decat numai daca este anulat actul de v-c cu clauza de intretinere in instanta .
Da.Poate incheia un testament olograf , spre exemplu , acest act care trebuie sa fie datat , scris de catre mana celui care lasa , cu titlu gratuit , vreun bun succesoral ,sau chiar intreaga succesiune si semnat tot de catre acest ( altminteri , actul e lovit de nulitate absoluta ).
Insa si acest act e supus unei incertitutidini : mostenitorii rezervatari ( a caror rezerva succesorala e protejata de dispozitii imperative ale legii ) se pot adresa instantei de judecata , in termen de 3 ani de la deces autorului , in vederea reintregirii acestei rezerve.

Aceasta categorie de mostenitori cuprinde copiii defunctului , sotul supravietuitor si parintii acestuia.

Cu privire la acest bun , un alt act nu mai poate fi incheiat , si , chiar incheiat , e nul, intrucat e lipsit de obiect .
( dreptul de proprietate al aparatamentului va fi transmis in temeiul contractului de intretinere, un contract incheiat in consideratia persoanei , intuitu persoane , chiar ).

Sau discutam de un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager ?
Ca sunt institutii diferite, cu efecte diferite .

In acest caz , si acest act poate fi desfiintat , asemeni testamentului.(citit atent ce am scris mai sus).
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament!!! franz85 franz85 situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)
Testament campulungeanul campulungeanul Ce acte sunt necesare pentru a face un testament? (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)