avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

buna, am nevoie de un sfat ,daca poate cineva sa ma ajute....o persoana a prejudiciat pe cineva cu o anumita suma de bani,cum era si firesc pagubitul a depus plangere la politie...intrebarea mea este : in cazul in care pagubitului i se returneaza suma integral iar acesta isi retrage plangerea de la politie,cazul se va cerceta mai departe? Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:21, 20 Decembrie 2006
Sunt necesare anumite detalii: raporturile dintre ei, suma...
Infractiunile la care este prevazuta posibilitatea retragerii plangerii, impacarii partilor si astfel sa atraga incetarea procesului penal sunt limitate si expres prevazute de Codul penal. Daca infractiunea, pentru care a fost trimis in judecata, permite aceasta cale de incetare a procesului, raspunsul este "da". Daca Codul nu prevede, organele de urmarire penala/instanta isi vad de treaba in continuare.
Depinde de suma.
1-Daca este de la 50.000 ron in sus si esti la prima abatere lasa-l sa se planga ca banii ajung de un avocat bun si-ti mai si ramane ceva.
2-Daca nu esti la prima abatere dar suma este mai mare de 200.000 se aplica regula unu ca oricum castigi procesul.
3-Daca suma este 2 gaini si un sac de grau dai repede bunurile inapoi ca oricum politia iti face dosar si judecatorul (suparat ca de dimineata n-a condamnat pe nimeni ) iti da maximum cu spor (sporul ti-l pune procurorul ca asta are plan) :D
Referitor la răspunsul dvs.pentru care vă mulţumesc mult fac precizarea că prejudiciul este de 3000 Ron iar împricinatul este la prima abatere deci neavând antecedente penale,cu toate acestea a încasat un an şi jumătate din care a executat 109 zile de detenţie-fiind graţiat.
cel mult circumstanta atenuanta lasata la aprecierea instantei.

BUJU-lem, eu i-as fi conditionat gratierea aia pe cel putin 5 ani de zile.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2006
Gavril, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt portofel mariana04 mariana04 buna, sorei mele i-a furat portofelul in tramvai.Politia se afla in tramvai si l-au prins pe infractor.ea a dat declaratie ca persoana vatamata si eu ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor ayleena ayleena Buna seara, Imi spuneti, va rog, trebuie sa merg la politie sa fac plangere sau trebuie sa deschid proces daca sotul nu a platit pensia copilului? Am ... (vezi toată discuția)
agresiune si vatamare corporala Mihai Sia Mihai Sia Salutare tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o situatie. Un baiat a agresat si a lovit o persoana de sex feminin ( acesta atat in momentul in care a ... (vezi toată discuția)