avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de intretinere este atacabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de intretinere este atacabil?

Buna ziua,

Fiind data situatia prezentata mai jos doresc sa stiu daca un contract de intretinere poate fi atacat, daca da de catre cine si in final cu ce sanse de succes.

Asadar, situatia despre care vorbesc este urmatoarea: bunicii mei au trei copii. La un moment dat, acum vreo 3-4 ani au hotarat sa faca un contract de intretinere cu unul dintre cei trei copii, urmand ca intreaga lor avere sa treaca in proprietatea acestui copil dupa moartea lor. Mentionez ca acest contract de intretinere a fost facut fara ca ceilalti doi copii sa fie instiintati.
Din pacate, beneficiarul contractului de intretinere nu a participat cu aproape nimic la asa-numita "intretinere". Un exemplu ar fi cel legat de starea de sanatate a bunicilor mei. "Intretinatorul" nu a binevoit sa-i duca pe bunicii mei la medic atunci cand aveau nevoie, aceasta sarcina cazand in spatele celorlalti doi copii. Singurul lucru pe care totusi l-a facut a fost sa participe cu un procent din banii necesari inmormantarii bunicii mele.

Va multumesc anticipat,
CostinG
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:39, 7 Martie 2010
bunicul, daca mai traieste, poate cere anularea acelui contract.. daca nu.. e destul de greu de dovediti ca nu sa achitat de obligatie asa cum e stipulat in contract
Fiind un contract intuitu personae, doar intretinutii pot (puteau) solicita rezilierea contractului sau indeplinirea obligatiilor.
Daca ei nu au facut-o, dreptul de actiune nu se transmite mostenitorilor lor, adica celorlalti frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moartea întreținătorului - contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere Alice Vanatoru Alice Vanatoru Bună ziua! Am o nelămurire legată de următoarea speță: 2 soți care au 3 copii, au vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa 45 ani IovClaudiu IovClaudiu Am o intrebare:Bunicul meu a decedat acum 3 sapatamani,el a stapanit timp de 45 de ani mai multe terenuri (din partea parintilor) fara a se face taxa de ... (vezi toată discuția)
Partaj divort asi86 asi86 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,am trait in concubinaj cu actualul sot timp de 7 ani,in aceasta perioada bunica lui a facut cu ... (vezi toată discuția)