Fiind data situatia prezentata mai jos doresc sa stiu daca un contract de intretinere poate fi atacat, daca da de catre cine si in final cu ce sanse de succes.
Asadar, situatia despre care vorbesc este urmatoarea: bunicii mei au trei copii. La un moment dat, acum vreo 3-4 ani au hotarat sa faca un contract de intretinere cu unul dintre cei trei copii, urmand ca intreaga lor avere sa treaca in proprietatea acestui copil dupa moartea lor. Mentionez ca acest contract de intretinere a fost facut fara ca ceilalti doi copii sa fie instiintati.
Din pacate, beneficiarul contractului de intretinere nu a participat cu aproape nimic la asa-numita "intretinere". Un exemplu ar fi cel legat de starea de sanatate a bunicilor mei. "Intretinatorul" nu a binevoit sa-i duca pe bunicii mei la medic atunci cand aveau nevoie, aceasta sarcina cazand in spatele celorlalti doi copii. Singurul lucru pe care totusi l-a facut a fost sa participe cu un procent din banii necesari inmormantarii bunicii mele.
bunicul, daca mai traieste, poate cere anularea acelui contract.. daca nu.. e destul de greu de dovediti ca nu sa achitat de obligatie asa cum e stipulat in contract
Fiind un contract intuitu personae, doar intretinutii pot (puteau) solicita rezilierea contractului sau indeplinirea obligatiilor.
Daca ei nu au facut-o, dreptul de actiune nu se transmite mostenitorilor lor, adica celorlalti frati.
Partaj divort
asi86
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,am trait in concubinaj cu actualul sot timp de 7 ani,in aceasta perioada bunica lui a facut cu ... (vezi toată discuția)