avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E mail transmis abuziv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E mail transmis abuziv

Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind mesajul meu trimis de pe adresa firmei la care lucrez, catre dl. presedinte si acesta l-a transmis, copiat si pus pe grupul de discutii de pe internet al scarii (40 de vecini membri). Fara acordul sau cunostinta mea. Scopul lui a fost sa ma defaimeze expunindu-ma ca pe timpuri la inchizitie judecatii vecinilor.
Ce lege a incalcat si ce pot eu sa fac, daca se merita sa fac ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 17:53, 8 Martie 2010
Stiti ce e ciudat? Ca nu e prima data cand mi se intampla acest lucru. In urma cu un an am scris pe acest forum despre exact aceeasi problema si atunci toti juristii au spus ca e o infractiune transmiterea si publicarea corespondentei fara acordul autorului sau.
Ce sa mai cred? Nici eu nu mai stiu.
Mie mi se pare ca fapta ar putea fi incadrata , cu o anume indulgenta in urmatoarele prevederi" ,, Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare. :hm:
~ Conținut șters la cerere ~
Da , sunt de acord cu interpretarea textului de lege. Totusi, ar trebui sa fie reglementata si o situatie ca cea presentata de @dana marin , prin care destinatarul corespendentei trimise de mine, sa poata raspunde in situatia in care face public continutul corespondentei , fara a-mi cere mie acordul in prealabil .Fiindca s-ar putea ca mie sa nu-mi convina asta, poate am scris acolo lucruri ca nu ma privesc decat pe mine si pe destinatar, iar a ajunge la cunostinta publica, mi-ar leza interesele.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Secretul corespondentei hpuiu hpuiu Buna ziua, M-am lovit de urmatoarea problema si as dori sa stiu daca pot face publica o conversatie avuta pe e-mail cu altcineva: Sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei ethel ethel Buna seara, Cineva primeste o instiintare cum ca intr-o data stabilita de furnizorul de apa i se va schimba contorul de apa. Destinatarul nu poate prelua ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)