avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa Revendic o Mostenire???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa Revendic o Mostenire???

Direct la subiect trec pentru ca nu e bine sa ne dam pe dupa deget :
Deci tatal Tatalui meu are niste proprietati pe teritoriul judetului Suceava insa batranul a murit si nu mai avem actele :| prin trecerea anilor si neglijenta batranilor sa pierdut urma actelor ,eu acum va rog frumos daca puteti sa imi dati o idee cam unde am putea sa ne adresam pentru a Verifica autenticitatea actelor pe care noi insa nu le detinem "adica daca sunt arhive sau ceva de genul" Va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: koro_ok_2004 , utilizator 10:35, 9 Martie 2010
Pai primul pas ar fi sa va deplasati la primaria locului unde sunt situate terenurile si sa verificati daca exista in evidentekle fiscale si agricole terenurile in cauza , iar daca da puteti solicita copii de pe actele pe baza carora au fost inregistrate aceste terenuri .
daca stiti amplasarea/locatia bunurilor va puteti adresa cu o cerere arhivelor statului, administratiei financiare pentru a va reconstitui actele de proprietate.
Proprietartile in discutie ,le cunoasteti amplasarea exacta?Au achitate obligatiile fiscale?
Solicitati primariei responsabile comunicarea statutului juridic si eventualele copii dupa documentele inregistrate
Daca nu exista ,trebuie incercata refacerea dreptului de proprietate ,prin instanta
Daca nimeni nu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate pentru bunurile in cauza, in baza legilor fondului funciar (ultimul termen de depunere a cererilor: 30.11.2005 - legea 247/2005)...nu va asteapta cale usoara (ca sa ma exprim bland),
Singura sansa (asta, daca gasiti actele si aveti dovezi in acest sens- va recomand registrele agricole vechi ale primariei unde au fost situate terenurile), ar fi sa convingeti instanta sa va repuna in termenul de formulare a cererii (va trebuie un motiv "beton" - "nu am stiut pana acum de acte si tata nu mi-a spus" - nu tine). Inainte de orice, discutati sincer:D cu un avocat, care sa va evalueze corect atat sansele, cat si cheltuielile (poate gasiti pe cineva sa-i vindeti dreptul litigios, cine stie...).
Actele in cauza le puteti solicita de la Arhivele nationale sau de la primarie...
Kyandra a scris:

Daca nimeni nu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate pentru bunurile in cauza, in baza legilor fondului funciar (ultimul termen de depunere a cererilor: 30.11.2005 - legea 247/2005)...nu va asteapta cale usoara (ca sa ma exprim bland),
Singura sansa (asta, daca gasiti actele si aveti dovezi in acest sens- va recomand registrele agricole vechi ale primariei unde au fost situate terenurile), ar fi sa convingeti instanta sa va repuna in termenul de formulare a cererii (va trebuie un motiv "beton" - "nu am stiut pana acum de acte si tata nu mi-a spus" - nu tine). Inainte de orice, discutati sincer:D cu un avocat, care sa va evalueze corect atat sansele, cat si cheltuielile (poate gasiti pe cineva sa-i vindeti dreptul litigios, cine stie...).
Actele in cauza le puteti solicita de la Arhivele nationale sau de la primarie...

Pfffff :| deci o sa fie foarte greu pentru ca dupa ce a iesit batranu din lagar a ars toate documentele dinc cauza ca pe atuncea se facea puscarie sau chiar ii lichida pe cei ce detineau terenuri mai multe .... deci pe mine ma intereseaza concred daca exista oricat de mica sansa barem de 10 la sunta daca exista inseamna ca e posibil ... multumesc de intelegere P.S. din partea tatalui mamei mele adica a bunicului meu mai trebuie sa incercam sa recuperam niste terenuri si din ucraina cat si din russia sovietica:( ceea ce cred eu ca nu prea avem sanse acolo:(( .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana? parohia_izvoare parohia_izvoare Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum isi poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 12,66 Ha teren, detinute in zona urbana, o parohie? ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa la tara taspe27 taspe27 buna ziua , daca o persoana vinde o casa la tara in calitate de unic mostenitor dupa sora sa fara sa dezbata succesiunea ,fara notar doar la primarie acum 9 ... (vezi toată discuția)
Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate. Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o ... (vezi toată discuția)