avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INCHIRIERI BUNURI PERSONALE / DECLARATII DE VENIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INCHIRIERI BUNURI PERSONALE / DECLARATII DE VENIT

Buna ziua, salutare tuturor, sunt nou pe aici, nu stiu foarte multe despre acest forum al site-ului avocatnet.ro. #-o Am nevoie de suport si informatii referitoare la `ce ar trebui sa fac sa fiu ok din punct de vedere fiscal cand obtin un venit de pe urma inchirierilor unor bunuri personale (echipamente audio profesionale)`. Multumesc !:">
Cel mai recent răspuns: catalin.cristian , utilizator 09:09, 10 Martie 2010
Va achitati obligatiile fiscale aferent operatiunilor efectuate
Sa va inregistrati cu contractele la Administratia financiara de care apartineti si sa platiti impozitul de 16% aferent acelor venituri.
Apreciez ca mi-ati raspuns ! Un ultim detaliu ma intereseaza, contractele pe care le voi incheia vor avea o limita de timp pentru depunerea acestora la Administratia Financiara ?
ART. 81

Declaraţii de venit estimat

(2) Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal au obligaţia să depună o declaraţie privind venitul estimat, în termen de 15 zile de la încheierea contractului între părţi. Declaraţia privind venitul estimat se depune o dată cu înregistrarea la organul fiscal a contractului încheiat între părţi.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Nu stiu exact cum se face aceasta inregistrare a contractului la organul fiscal. Ideea este ca sunt mai multe contracte, este vorba de niste servicii de inchirieri de sisteme audio profesionale. In principiu .. ma intereseaza sa nu raman fara acele echipamente, de aceea inchiei contract (pers fizice), nu stiu daca trebuie sa aibe valoare notariala, daca trebuie tinuta o evidenta de catre un contabil...Imi cer scuze, poate parea infantil dar nu ma descurc cu astfel de probleme, multumesc, apreciez !

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)