avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INCHIRIERI BUNURI PERSONALE / DECLARATII DE VENIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INCHIRIERI BUNURI PERSONALE / DECLARATII DE VENIT

Buna ziua, salutare tuturor, sunt nou pe aici, nu stiu foarte multe despre acest forum al site-ului avocatnet.ro. #-o Am nevoie de suport si informatii referitoare la `ce ar trebui sa fac sa fiu ok din punct de vedere fiscal cand obtin un venit de pe urma inchirierilor unor bunuri personale (echipamente audio profesionale)`. Multumesc !:">
Cel mai recent răspuns: catalin.cristian , utilizator 09:09, 10 Martie 2010
Am sa incep mai intii cu ce nu trebuie sa faceti: nu va trebuie contabil, nu trebuie contract incheiat la notar, nu trebuie tinuta evidenta contabila.

Totusi , va recomand sa rugati un jurist sa" arunce " o privire pe acele contracte , pentru a avea siguranta ca sint bine facute.

Acum ce trebuie sa faceti : inteleg ca nu aveti un pfa sau o alta forma de activitate , ci sunteti persoana fizica si inchiriati echipamente catre diverse alte persoane fizice .

Pentru aceasta aveti un ( mai multe) contract(e)
Veniturile obtinute din acest tip de inchiriere se impoziteaza .(ca fiind venituri otinute din inchirierea bunurilor mobile )
Trebuie sa mergeti la finante - persoane fizice si sa inregistrati acolo acele contracte, pentru ca sint incheiate intre persoane fizice
Apoi, dupa ce inregistrati contractele veti depune o declaratie de venit estimat pe un formular pe care il veti primi de la ghiseu
In baza acelei declaratii se va determina impozitul pe care il datorati si pe care il veti achita in 4 transe ( 4 transe daca "prindeti" un an intreg ca si numar de trimestre ), conform unei "decizii de impunere" pe care o veti primi de la fisc.

Apoi, pina la 25.05 a anului urmator veti declara venitul realizat efectiv, printr-o alta declaratie, iar platile facute sint luate in calcul si scazute din impozitul final
( considerate ca plati anticipate - acesta e termenul )
Daca mai e nevoie de lamuriri- va rog !

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul si timpul acordat. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)