avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari

Buna ziua , am o intrebare.
In cazul in care se fac disponibilizari cei care pot iesi la pensie pot beneficia de aceleasi co
nditii ca si ceilalti angajati?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 19:29, 7 Martie 2010
daca nu au primit inca decizia de pensionare, pot beneficia.
Concedierea pentru desfiintarea postului este diferita de concedierea pentru indeplinirea conditiilor de pensionare, de aceea nu as crede. Oricum, daca indepliniti conditiile de pensionare, carnetul de munca va fi inchis cu art. 56d si nu cred ca implica alte datorii ale firmei fata de persoana respectiva, decat daca se prevede ceva in acest sens in CCM aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma urgent , va rog mult! cosmin2009 cosmin2009 Este legala disponibilizarea unui angajat care mai re aprox 5 luni pana la pensie ? Multumesc anticipat de raspuns! (vezi toată discuția)
Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare dana_ludmila dana_ludmila Pe data de 16.10.2009 un salariat implineste varsta de pensionare. Cu o luna inainte i s-a dat preaviz de concediere colectiva, iar decizia de concediere i ... (vezi toată discuția)