avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma de stampile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma de stampile

Daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna cum fac inregistrarile contabile la o firma care comercializeaza stampile, tinand cont ca: se achizitioneaza aparatul separat de tusiera, la firma se confectioneaza partea cu "denumire firma, etc" si se vinde stampila. E prima data cand am o firma cu acest tip de activitate. Sa o sonsider productie? (cod caen - 3663 fabricarea altor produse manufacturiere). Daca se poate o monografie contabila in acest sens, de la intrarea facturii cu aparat stampila si tusiera, pana la vanzarea stampilei propriu-zise.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alinutza32 , utilizator 11:21, 19 Decembrie 2006
Incercati daca va raspunde la cerinte un procedeu simplificat (nu este considerata productie ci prestare de serviciu)
1) 371=401 achizitie aparat (stampila) destinat(a) vanzarii
2) Vanzarea stampilei catre client (respectiv facturarea)
411= %
704 cv prelucrarii antetului
707 valoarea aparatului
4427
Descarcarea gestiuni:
607= 371 valoare de intrare a aparatului.
Succes.
va multumesc pentru ajutor
va multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii aniko85 aniko85 o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Note contabile la comertul cu amanuntul Cristina Vasile Cristina Vasile Firma vinde online cu amanuntul piese auto, deci nu am stocuri. Pot sa vand fara sa evidentiez adaosul comercial in ct 378? adica adaosul se vede prin ... (vezi toată discuția)