avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se calculeaza partea de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se calculeaza partea de mostenire?

Buna ziua , Parinte decedat ,s-a facut succesiune si mostenirea se imparte intre :sot supravietuitor si doi copii. Care sunt cotele ce revin in parte fiecarui mostenitor? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristi Pascal , utilizator 10:11, 12 Octombrie 2020
se stabileste masa suucesorala, intai jumatatea din bunurile comune ce apartin sotului supravietuitor si cealalata jumatate se imparte
1/4 ii revine acestuia si restul descendentilor
1/4 sotul supravietuitor si 3/4 copiii impreuna .
Sotul supravietuitor ramane cu jumatatea lui din bunurile comune.
Cealalta jumatate, impreuna cu alte bunuri ale decedatului compun masa succesorala.
Aceasta masa se imparte: 1/4 sotul supravietuitor, 3/4 copiii.
Multumim pentru raspuns .Aveam o disputa pe aceasta tema . Maxima Sanatate Ducu.
Bună ziua, am o moștenire care rezultă că eu am 3/4 si mama mea având 1/4 care cota e mai mare a mea sau a mamei
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
Cristi Pascal, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere masa succesorala ionela-pc ionela-pc buna ziua, tata a decedat acum trei luni si am ramas , mama, eu si sora mea. va rog sa-mi spuneti care este termenul limita pentru dezbaterea masei ... (vezi toată discuția)
Mostenire macrita macrita In cazul decesului mamei,cat la suta din avere revine copiilor si cat sotului supravietuitor. (vezi toată discuția)