avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Anulare act administrativ fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Anulare act administrativ fiscal

Va rog sa ma ajutati
am urmatoarea situatie s-a emis instiintare de plata pentru anul fiscal 2009 . Am formulat contestaie la organul administrativ fiscal . Acesta a emis o decizie prin care a respins ca neintemeiata contestatia. Am formulat actiune la Tribunal sectia CA solicitand anularea actului administrativ care stabileste taxa in sarcina mea . In speta aceasta ar fi instiintarea care s-a emis in baza deciziei de impunere . NU?

Instanta mi-a pus in vedere sa precizez obiectul actiunii si sa precizez ce anume act atac .
Problema este in felul urmator mi se cere achitarea unei taxe pe teren concesionat (nu redeventa) . Terenul e concesionat de la Consiliul local . Acesta nu si-a executat obligatiile si eu nu am putut construi , pot demonstra vina exclusiva a consiliului local
in mod gresit s-a inregstrat decizia de impunere , eu consider ca atata timp cat consiliul local nu si-a indeplinit obligatiile eu nu datorez taxa pentru teren.
intrebarea mea este ce anume trebuie sa ii precizez judecatorului acum
ce act atac eu , inteleg ca instiintarea nu poate fi atacata
Cel mai recent răspuns: ANDRONACHE SILVIA , Avocat 21:04, 7 Martie 2010
Atacati decizia de respingere a contestatiei precum si procesul verbal de control prin care vi s-a stabili debitul.
Instiintarea de plata se emite in baza uni act administrativ fiscal, recte actul de control si decizia prin care vi sa- stabili obligatia de plata.
Deci atacati actul de control, decizia de respingere a contestatiei si decizia de impunere.
Sunt foarte importante prevederile din contractul de concesiune , cu acele prevederi daca sunt in favoarea d-voastra aveti sanse de a castiga . F important de combatut este si motivul pt a fost respinsa contestatia la organul fiscal .
Nu am un act de control pentru ca nu s-a efectuat.
Eu as ataca decizia de impunere , dar decizia de impunere a fost depusa si inregistrata de reprezentantul legal al societatii .
Eu consider ca nu trebuia inregistrata decizia de impunere atata timp cat consiliul local nu isi indeplinise obligatiile (de predare a terenului si de emitere a autorizatiei de construire ).
Scuze mai sus m-am referit la declaratia de impunere care a fost depusa de reprezentantul legal.
De decizia de impunere nu mi-a fost comunicata , nu am cunostinta de continutul acesteia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie tva GABITU GABITU Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am avut control ptr rambursare TVA. La data controlului nu am putut prezenta notificarea vanzatorului cu privire la ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare din oficiu dansibianul dansibianul Vă rog să mă consiliați în legătură cu următoarea speță: O persoană detine o locuință în propiretate, nu locuieste în ea deoarece se ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere si rif MIHAELA PAUN MIHAELA PAUN Buna seara, Ma ajuta cineva cu un model de contestatie la Decizia de impunere si Raport de inspectie fiscala? Multumesc frumos M.P. (vezi toată discuția)