Va rog sa ma ajutati
am urmatoarea situatie s-a emis instiintare de plata pentru anul fiscal 2009 . Am formulat contestaie la organul administrativ fiscal . Acesta a emis o decizie prin care a respins ca neintemeiata contestatia. Am formulat actiune la Tribunal sectia CA solicitand anularea actului administrativ care stabileste taxa in sarcina mea . In speta aceasta ar fi instiintarea care s-a emis in baza deciziei de impunere . NU?
Instanta mi-a pus in vedere sa precizez obiectul actiunii si sa precizez ce anume act atac .
Problema este in felul urmator mi se cere achitarea unei taxe pe teren concesionat (nu redeventa) . Terenul e concesionat de la Consiliul local . Acesta nu si-a executat obligatiile si eu nu am putut construi , pot demonstra vina exclusiva a consiliului local
in mod gresit s-a inregstrat decizia de impunere , eu consider ca atata timp cat consiliul local nu si-a indeplinit obligatiile eu nu datorez taxa pentru teren.
intrebarea mea este ce anume trebuie sa ii precizez judecatorului acum
ce act atac eu , inteleg ca instiintarea nu poate fi atacata
Atacati decizia de respingere a contestatiei precum si procesul verbal de control prin care vi s-a stabili debitul.
Instiintarea de plata se emite in baza uni act administrativ fiscal, recte actul de control si decizia prin care vi sa- stabili obligatia de plata.
Deci atacati actul de control, decizia de respingere a contestatiei si decizia de impunere.
Sunt foarte importante prevederile din contractul de concesiune , cu acele prevederi daca sunt in favoarea d-voastra aveti sanse de a castiga . F important de combatut este si motivul pt a fost respinsa contestatia la organul fiscal .
Nu am un act de control pentru ca nu s-a efectuat.
Eu as ataca decizia de impunere , dar decizia de impunere a fost depusa si inregistrata de reprezentantul legal al societatii .
Eu consider ca nu trebuia inregistrata decizia de impunere atata timp cat consiliul local nu isi indeplinise obligatiile (de predare a terenului si de emitere a autorizatiei de construire ).
Scuze mai sus m-am referit la declaratia de impunere care a fost depusa de reprezentantul legal.
De decizia de impunere nu mi-a fost comunicata , nu am cunostinta de continutul acesteia .