Buna seara.In anul 1954 se dadea o hotarare judecatoreasca definitiva( un teren donat cu clauza de intretinere se reantorcea definitiv in proprietatea donatoarei afara de terenul pe care intre timp cel care primise acesta donatie apucase sa ridice o casa si niste anexe. Intoarcere ce sa facut de comun acord deasemenea donatoarea a institui si un drept de servitute de la casa la calea publica si o servitute prin mijlocul gradini printre pomi la un teren ce se gasea la limita terenului detinut de donatoare in anul 1971 dupa ce terenul respectiv a fost inclus in C.A.P. donatoarea a cerut in instanta anularea respectivei servituti deoarece respectivul nu mai detine teren si nu mai era nevoie de acea sevitute dupa un proces o expertiza concludenta sa admis anularea servituti de atunci si pana astazi nimeni nu a mai cerut anularea acestei hotarari ramasa definitiva dar respectivul trece pot opri acesta trecere in baza acestei hotarari tinand cont ca refuza o plata si deasemenea incearca sa intre cu forta in baza vechi hotarari anulata in 1971.#-o
Multumesc.Este corect dar probabil eu mam exprimat gresit eu detin acesta hotarare iar vecinul meu desi a facut cerere de retrocedare in baza legii 18/1991 si a cerut terenul respectiv inapoi nu a cerut anularea respectivei hotarari ci o incalca acaparandumi si o suprafata de teren probabil mergand pe ideia ca mama respectiv proprietara terenului este in varsta si destul de bolnava .
Drept de servitute?
irinu
Buna seara.Vecinul meu are un drept de servitute stabilit pe cale judecatoreasca a fi inteles a detinut o suprafata de teren de 2000mp. printrun act de donatie ... (vezi toată discuția)