avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute?

Buna seara.Vecinul meu are un drept de servitute stabilit pe cale judecatoreasca a fi inteles a detinut o suprafata de teren de 2000mp. printrun act de donatie cu clauza de intretinere nerespectand clauza actul a fost stricat in instanta de comun acord din toata suprafata donata lui ia ramas terenul pe care apucase sa ridice o constrctie de 110mp.restul terenului intorcanduse definitiv in proprietatea donatoarei instituinduse un drept de servitute de 40m lung.si 3 m.latim.acest lucru se intampla in anul 1954 donatoarea imi vinde terenul in anul 1972 cu act vin- cum. pe act apare ca respectivul are drept de servitute dar acum dupa legea 18/91 vecinul meu duce probabil C.L.F.F.in eroare si scoate un T.P.pe curtea respectiva iar ieu nu mai am drept de trecere desi el este cel care are acest drept face si cadastrul iar servitutea nu mai apare apare doar un 20m.lung.3m.latim dar drum aces nici decum servitute este penal sau civil tinand cont de hotarare.#-o
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:59, 27 Februarie 2010
eu, personal n-am inteles nimic:O
va rog sa cititi si dvs mesajul dupa ce-l publicati, si dupa, ceea ce retineti, editati si publicati
@irinu
Nu va mai complicati cu postarea a N+N mesaje,pentru ca sunteti panicat si nu va exprimati coerent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoresca irevocabila? irinu irinu Buna seara.In anul 1954 se dadea o hotarare judecatoreasca definitiva( un teren donat cu clauza de intretinere se reantorcea definitiv in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Anulare titluri de proprietate irinu irinu Vecinul meu ma dat in judecata pentru a cere dreptul aspra unei servituti desi exista o hotarare definitiva din anul 1970 care anuleaza acet drept.Pe larg in ... (vezi toată discuția)
Solutionare statut acte proprietate imobiliara Gigi_78 Gigi_78 Bunaziua ! Detin o proprietate imobiliara, printrun act de vinzare cumparare de catre bunici mei catre mine, din anul 2004, constind intrun teren agricol ... (vezi toată discuția)