Buna ziua,
Lucrez de aproximativ 6 luni intr-un call center, in domeniul Relatii Clienti. Am fost anuntata saptamana aceasta ca va trebui sa lucrez pe data de 26 decembrie, respectiv 2 ianuarie. Din cate stiu aceste doua zile sunt libere prin lege. Daca nu ma prezint la serviciu in aceste doua zile sanctiunea ar fi anularea concediului de trei zile pe care l-am luat pentru 27,28,29 decembrie, daca nu chiar concedierea. Munca prestata in acest domeniu, al relatiilor cu clientii nu se incadreaza in art 134 CM, nu? V-as fi extrem de recunoscatoare pentru un raspuns, eventual o sugestie.
Va multumesc anticipat!
ba da. categoric angajatorul nu va poate obliga legal sa lucrati intr-o zi de sarbatare legala daca dvs. nu va dati acordul.
De asemenea angajatorul nu va poate intrerupe concediul de odihna (cu exceptiile aratate in art. 146 codul muncii) ... mai ales ca este obligat sa vi-l dea pe tot in fiecare an. Ori daca nu va da cele 3 zile din aceasta ultima luna (care si asa e pe sfarsite), atunci cand mai este timp sa efectuati tot concediul de odihna pe acest an ??
Mai este de mentionat ca in cazul in care va hotarati sa lucrati in zilele de sarbatoare legala atunci angajatorul e obligat sa va plateasca dublu in zilele acelea.. decat in mod normal.
1 decembrie
angelina28gia
Am o problema: societatea la care lucrez am auzit ca nu o sa ne dea liber de 1 Decembrie, desi nu are un obiect de activitate care sa impuna acest lucru, nu e ... (vezi toată discuția)