avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca de sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca de sarbatori legale

Buna ziua,
Lucrez de aproximativ 6 luni intr-un call center, in domeniul Relatii Clienti. Am fost anuntata saptamana aceasta ca va trebui sa lucrez pe data de 26 decembrie, respectiv 2 ianuarie. Din cate stiu aceste doua zile sunt libere prin lege. Daca nu ma prezint la serviciu in aceste doua zile sanctiunea ar fi anularea concediului de trei zile pe care l-am luat pentru 27,28,29 decembrie, daca nu chiar concedierea. Munca prestata in acest domeniu, al relatiilor cu clientii nu se incadreaza in art 134 CM, nu? V-as fi extrem de recunoscatoare pentru un raspuns, eventual o sugestie.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 22:54, 18 Decembrie 2006
ba da. categoric angajatorul nu va poate obliga legal sa lucrati intr-o zi de sarbatare legala daca dvs. nu va dati acordul.
De asemenea angajatorul nu va poate intrerupe concediul de odihna (cu exceptiile aratate in art. 146 codul muncii) ... mai ales ca este obligat sa vi-l dea pe tot in fiecare an. Ori daca nu va da cele 3 zile din aceasta ultima luna (care si asa e pe sfarsite), atunci cand mai este timp sa efectuati tot concediul de odihna pe acest an ??

Mai este de mentionat ca in cazul in care va hotarati sa lucrati in zilele de sarbatoare legala atunci angajatorul e obligat sa va plateasca dublu in zilele acelea.. decat in mod normal.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2006
Gavril, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu refuzat in perioada sarbatorilor legale marian1992xy marian1992xy Buna ziua, Angajatorul, Regina Maria, imi refuza dreptul la concediu in perioada sarbatorilor legale. Munca in perioada sarbatorilor legale este prestata ... (vezi toată discuția)
Salar brut variabil? Dyakarina Dyakarina Buna seara! Am o nedumerire.. as vrea sa stiu daca salarul brut este variabil.. ideea este urmatoarea: in luna noiembrie 2014 m-am angajat la o firma de ... (vezi toată discuția)
1 decembrie angelina28gia angelina28gia Am o problema: societatea la care lucrez am auzit ca nu o sa ne dea liber de 1 Decembrie, desi nu are un obiect de activitate care sa impuna acest lucru, nu e ... (vezi toată discuția)