avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de paternitate

Buna ziua!

eu voi naste peste 1 luna si sotul meu va intra in concediu de paternitate. E angajat cu carte de munca la facultate, are si contract cu publicatii medicale pentru drepturi de autor din septembrie 2008 si are si contract de colaborare cu o firma ca medic(2ore/zi).
intrebarile erau:
1.veniturile din drepturi de autor se pot cumula la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?
2. va trebui sa renunte la contractul de colaborare de 2 ore/zi cu firma medicala cand va intra in concediu de paternitate?
3. perioda concediului va fi considerata vechime in campul muncii?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:57, 8 Martie 2010
Buna ziua,

In primul rand exista o distinctie intre concediu paternal (legea 210/1999) si concediu parental (OUG148/2005). Banuiesc ca la indemizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani si la concediul pentru crestere copil va referiti la sotul dvs.
1.Intra in calcul pentru indemnizatie toate veniturile supuse impozitului pe venit din ultimele 12 luni anterior datei de nastere a copilului.
2. Nu poate avea nici un alt venit atata timp cat primeste indemnizatia.
3. Da, constituie vechime in munca - mai corect spus perioada se ia in calcul la stagiul de cotizare.
Perioada de concediu crestere copil este considerata vechime in munca, insa in aceasta perioada nu poate realiza nici un alt venit afara de indemnizatia de crestere si ingrijire copil.
Toate acele venituri vor fi luate in calculul cuantumului indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate claudya123 claudya123 imi puteti spune va rog cate luni de munca sunt necesare pentru a se acorda concediul de paternitate? si daca salariul va fi 800 lei atunci cat va fi in timpul ... (vezi toată discuția)
Conditii concediu paternitate ContSters109653 ContSters109653 In ce conditii poate un tata sa intre in concediu de paternitate. Am inteles ca acest concediu nu este acelasi cu cel pentru ingrijire copil. Dar pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani ioana_nt ioana_nt 1.Am un salariat care doreste sa-si ia concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece sotia nu lucreaza.Copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)