avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii state de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

state de plata

Buna ziua.O intrebare am si eu daca se poate.As dori sa stiu, daca din momentul in care am intrat in concediu de risc maternal si apoi in prenatal, banii pe care i-am primit pe aceste concedii mai apar pe statul de plata lunar care se depune la ITM.M-am interesat putin de situatia mea si mi s-a spus ca ultimul stat de plata depus a fost in decembrie, in conditiile in care eu de la inceputul lui ianuarie sunt in concedii medicale.
Si daca nu se mai trece pe stat de plata, unde apare venitul meu pe aceste luni, sau cum se procedeaza, cum justific eu aceste venituri la depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Va rog sa ma lamuriti putin.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:11, 9 Martie 2010
Concediile medicale apar in statele de plata, aceste venituri aferente concediilor medicale sunt venituri luate in calcul la stabilirea bazei pentru plata indemnizatiei de crestere a copilului. Trebuie sa fiti inregistrata in statul de plata cu aceste concedii medicale cuvenite. Multa sanatate !
Multumesc de raspuns.Dar atunci nu inteleg de ce doamna de la ITM a zis ca din punctul lor de vedere e ok, ca sunt inregistrate concediile mele...Eu stiam ca statele de plata se depun lunar,nu?As fi vrut sa stiu ce sume apar pe statele de plata, mi-e teama ca dupa ce i-am anuntat de concediile mele medicale sa nu imi fi modificat salariul de baza.am niste patroni fara scrupule, semneazaoricand orice in numele nostru si de aceea vroiam sa stiu, sa nu ma trezesc cand imi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului ca am probleme legat de veniturile din lunile dinaintea nasterii...
Statele de plata se depun pana pe data de 25 ale lunii pentru luna anterioara.

In statul de salarii sunt cuprinse toate drepturile de natura salariala platite in luna respectiva.
Ok, stiu ca se depun pana in 25 a lunii urmatoare, si de aceea aveam si dilema, pentru ca doamna de acolo a zis ca ultimul stat de plata e cel de decembrie si ca din punctul ei de vedere e ok totul...dar dupa calculele mele trebuia ultimul stat de plata ar fi trebuit sa fie pe ianuarie,nu?asta vroiam eu sa vad, daca banii pe care i-am primit pt ianuarie coincid cu ce e pe stat, pentru ca asa cum v-am spus, eu nu am semnat niciodata de cand lucrez pt acesti oameni, adica de 8 ani, nici un stat si nu am primit nici un fluturas...
Daca banii ii primiti pe card puteti solicita la banca extras de cont dar daca ii primiti cash trebuie sa semnati pe un stat de plata pentru primirea lor.

In ceea ce priveste fluturasul de salariu angajatorul el obligat sa vi-l puna la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical de maternitate in somaj betty_dumy betty_dumy buna ziua, sunt o somera din ianuarie 2009 care ar trebui sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie inceputul lunii decembrie. cei de la somaj m-au pus sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina/prenatal/postnatal ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Am urmatoarea situatie a unei salariate: a nascut prematur in luna decembrie 2009 (aprox 7,5 luni). Cum o trec in statul de plata, daca are ... (vezi toată discuția)
M-au scos de pe statul de plata ela eu ela eu buna ziua! Am si eu o problema si doresc sa o impartasesc cu dumneavoastra in speranta ca ma veti putea ajuta...eu am lucrat la o firma din timisoara cu punct ... (vezi toată discuția)