avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Buna ziua!
Socrii mei vor sa ne lase casa batraneasca in care au locuit ei, insa nu vor sa ne faca act de vanzare-cumparare, ci cu certificat de mostenitor, in conditiile in care sotul meu mai are 3 frati, fiecare dintre stiind ce terenuri primesc.
Cat de valabil este acest act ?Si ce conditii ne pot pune ei in el?Sau mai bine zis care sunt problemele cu care ne putem infrunta.
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 14:53, 8 Martie 2010
in primul rand, nu au cum sa va lase prin certificat de mostenitor pentru ca pur si simplu ala se face dupa moartea lor si nu ei,decedati fiind, conditioneaza ce primeste fiecare...
asa ca.. cel mai bine e sa va faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.. opinia mea de avocat asta este
Va multumesc frumos!!! Asta vroiam sa stiu.
Certifcatului de mostenitor nu constituie un titlu de proprietate. Certificatul de mostenitor cuprinde constatarile facute de notar referitor la compunerea masei succesorale, numarul si calitatea mostenitorilor, precum si cotele ce revin mostenitorilor universali sau cu titlu universal, ori la bunurile ce revin legatarilor particulari. Dupa moartea socrilor e posibil sa intampinati probleme daca acestia nu va lasa un act de vanzare cumparare cu clauza eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri m.stef m.stef buna seara detin un teren mostenire si este nedezmembrat aceasta persoana are terenu dela bunici si spune ca nu se poate dezmembra deoarece parintii nu au ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca pierd casa? creata3112 creata3112 Buna ziua Ma intereseaza daca cineva are datorii la stat si este bagat in Biroul de credit (dat la o firma recuperatoare) si intre timp mosteneste o parte ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire si vanzare drepturi succesorale mototolea mototolea buna ziua ma numesc ionela,si am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Suntem 3 surori,de curand unul din parintii nostri (tatal)a decedat.inainte de deces ... (vezi toată discuția)