avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face contract de vanzare-cumparare unui minor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face contract de vanzare-cumparare unui minor?

Buna ziua as vrea ca cineva sa ma ajute daca se poate
Am un copil in varsta de 1 an; tatal copilului meu este italian si locuim in italia dar
nu suntem casatoriti.
Sora acestuia " cumnata" mea vrea sa-i lase casa copilului meu
am auzit ca se poate cu un curator
Poate sa imi explice cineva ce inseamna curator
Stie cineva care sunt legile in italia in aceasta privinta?
Se poate face cava?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirka , utilizator 13:03, 9 Martie 2010
da se poate face vanzare catre copilul dvs cu acordul autoritatii tutelare.. tot aceasta(adica serviciile sociale care se ocupa de protectia copilului din localitatea unde va aflati) vor desemna in persoana dvs un curator care sa semneze si sa accepte sub beneficiu de inventar bunul in cauza prin vanzare cumparare
fiecare primarie trebuie sa aiba un serviciu de autoritate tutelara a copilului, aceasta stabileste o persoana adulta (curator) care raspunde si semneaza pentru copilul respectiv
autoritatea tutelara poate alege ca si curator pentru minor chiar mama acestuia?
care sunt conditiile?
in Italia functioneaza la fel ca in Romania?
multumesc mult !
da.. peste tot unde se aplica dreptul romanic (franta, italia, romania) sunt cam aceleasi legi civile
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune da sau nu andutza_04 andutza_04 Sotia supravietuitoare poate vinde un imobil daca nu a facut succesiunea? Termenul de la decesul sotului fiind mai mare 6 luni,iar cei 2 copii ai ... (vezi toată discuția)