avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face contract de vanzare-cumparare unui minor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face contract de vanzare-cumparare unui minor?

Buna ziua as vrea ca cineva sa ma ajute daca se poate
Am un copil in varsta de 1 an; tatal copilului meu este italian si locuim in italia dar
nu suntem casatoriti.
Sora acestuia " cumnata" mea vrea sa-i lase casa copilului meu
am auzit ca se poate cu un curator
Poate sa imi explice cineva ce inseamna curator
Stie cineva care sunt legile in italia in aceasta privinta?
Se poate face cava?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirka , utilizator 13:03, 9 Martie 2010
avocatPetre a scris:

da se poate face vanzare catre copilul dvs cu acordul autoritatii tutelare.. tot aceasta(adica serviciile sociale care se ocupa de protectia copilului din localitatea unde va aflati) vor desemna in persoana dvs un curator care sa semneze si sa accepte sub beneficiu de inventar bunul in cauza prin vanzare cumparare

Puteti detalia continutul si efectele juridice ale acestui beneficiu de inventar despre care vorbiti? E ceva nou sub soare. Sau eu sunt prea vechi. Cine stie...

:bow:
as vrea sa stiu daca in contractul de vanzare-cumparare va fi scris numele minorului
ca viitor proprietar si doar semnatura curatorului ( mama) in favoarea minorului?

eu am cerut informatii la serviciile sociale chiar si in primarie si mi s-a spus ca nu se ocupa ei cu asa ceva
trebuie sa vorbesc cu un avocat,notar ?
va multumesc mult
buna ziua.
imobilul este situat in romania sau in italia.
daca imobilul este situat in romania mergeti la autoritatea tutelare, solicitati desemnarea unui curator in vederea semnarii acestui contract.
indicat este sa se faca un contract de donatie.
Vanzarea asta facuta minorului, e pe bani? Ca nu inteleg de ce sa faceti vanzare altfel...
Sigur ca e musai sa mergeti la un jurist sa va spuna ce implicatii are actul dv., sa il redacteze corespunzator situatiei de fapt etc.
Ma rog, asta ca sa aveti o anumita siguranta a tranzactiei, ca altfel, o puteti face si asa, dupa ureche!
imobilul se afla in italia
eu si tatal copilului nu suntem casatoriti
"cumnata mea" vrea sa-i lase casa copilului meu pentru ca poarta numele de familie al tatalui
problema este ca tatal copilului meu mai are o fata de 24 ani din prima casatorie
si altfel ii va ramane ei cu speranta ca atunci cand copilul meu va fi major va intra
in posesul imobilului dar nu prea cred

ce ma sfatuiti sa fac donatie ? vanzare-cumparare? ce pot sa fac sa nu atece nimeni contractul?
vreau sa stiu daca se poate face ceva sa-i faca acte pe numele copilului meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune da sau nu andutza_04 andutza_04 Sotia supravietuitoare poate vinde un imobil daca nu a facut succesiunea? Termenul de la decesul sotului fiind mai mare 6 luni,iar cei 2 copii ai ... (vezi toată discuția)