avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Date cu caracter personal

Buna ziua,

Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei vizate?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 11:59, 9 Martie 2010
M-am uitat pe site-ul Autoritatii dar nu m-am lamurit.

Ideea este ca nu eu trasmit datele userului ci el le transmite cand selecteaza ca profilul sa fie vizibil si altor useri, asa este?
Noul cod civil
Prelucrarea datelor personale
Art.82 – (1) Orice prelucrare a datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, se poate face numai în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege.
(2) În sensul prezentului articol, prin date cu caracter personal se înţelege orice informaţie referitoare la o persoană fizică identificată sau, după caz, care poate fi identificată, în mod direct ori indirect, prin referire la un număr de identificare sau la unul ori mai multe elemente specifice identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale, sociale sau politice.

Prezumţia de consimţământ

Art.81 – Când însuşi cel la care se referă o informaţie sau un material le pune la dispoziţia unei persoane fizice ori persoane juridice despre care are cunoştinţă că îşi desfăşoară activitatea în domeniul informării publicului, consimţământul pentru utilizarea acestora este prezumat, nefiind necesar un acord scris.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters129512, utilizator
Salut,

Stiu ce scrie legea si ce este postat pe site-ul Autoritatii dar nu sunt lamurita.

Problema mea este ca, daca userul selecteaza ca profilul sau sa fie vizibil pentru orice user al site-ului, transmiterea datelor cu cacaracter personal o face userul si nu eu. Asa este?

Multumesc,
Ca sa pot sa-ti dau un sfat util trebuie sa stiu exact situatia in care te afli, respectiv despre ce user este vorba, un user de pe un site al tau? si in ce scop se racoleaza datele cu caracter personal?
Suntem notificati la Autoritate privind prelucrarea de date cu caracter personal.

Acum vrem sa adaugam o optiune prin care datele, la bifarea expresa a userului, vor putea fi vizualizate si de catre alti useri.
Daca as vrea sa notific Autoritatea, nu am casuta in formular prinvind destinatarii informatiilor.
Dar mi-am dat seama ca nu eu public datele personale, ci userii fac acest lucru bifand datele care vor sa fie vizibile.

Rationamentul meu este gresit?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Obligatii privind protectia datelor adriana0814 adriana0814 Buna ziua, sunt administrator la o societate comerciala care poate desfasura si Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)