avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Date cu caracter personal

Buna ziua,

Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei vizate?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 11:59, 9 Martie 2010
Desi m-am specializat in dreptul internetului in Italia vad ca si Romania s-a alineat in oarecare masura cu legislatia europeana in materie. In acest sens avand in vedere dispozitiile legii 677/2001 coroborate cu cele ale legii 506/2004 rezulta ca user-ul trebuie informat cu privire la finalitatea tratamentului in conditiile art. 12 din legea 677. Prin urmare, daca userul a fost informat si cu privire la finalitatea ca datele lui sa fie comunicate celorlalti utilizatori atunci e totul in regula. Daca nu, inainte de a da utilizatorului optiunea de a bifa ca datele lui sa fie vizualizate si de ceilalti utilizatori pune un aviz care sa contina informarea expresa asupra faptului ca bifand acea casuta datele lui vor deveni publice.
Asa m-am gandit si eu.
Am detaliat in Termeni si conditii ce inseamna profil vizibil dar ii avertizam pe user si cand selecteaza optiunea.

Multumesc,
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Obligatii privind protectia datelor adriana0814 adriana0814 Buna ziua, sunt administrator la o societate comerciala care poate desfasura si Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)