avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajul

m-am casatorit acum 15 ani.imediat dupa casatorie,bunica mea,in shimbul intretinerii ei pana la moarte,ne-a lasat,mie si sotiei o casa batraneasca si 1000mp teren aferent,pentru care ne-a facut un act de mana.bunica a murit dupa cativa ani, iar noi am daramat casa,construind una noua. avem 2 copii,de14 si respectiv 15 ani, iar acum suntem in divort. sotia mea are pretentia sa ramana in casa. as dori sa stiu in ce conditii putem face partajul,avand in vedere ca,mai mult ca sigur copiii ìi vor fi incredintati ei, eu fiind plecat la munca in strainatate de 7 ani.
E drept ca incredintarea copiilor poate avea rol hotarator in vederea impartelii prin atribuire.
Insa nu e obligatoriu ca instanta de judecata sa adopte aceasta pozitie , a atribuirii ,intrucat sotia este obligata sa va despageasca printr-o sulta, in raport de cota parte din dreptul de proprietate ce va fi individualizata ( in raport de venituri).
Asa incat , cu o aparare corect organizata, avand in vedere aportul banesc al dumneavoastra pentru edificarea constructiei , aceasta poate fi atribuita dumneavoastra, insa si munca in gospodarie a sotiei va fi apreciata, si sumele de bani realizate de aceasta , asa incat dreptul de proprietate al ei va fi intregit de catre dumneavoastra, printr-o sulta.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vinzare cumparare macarie constantin macarie constantin Am act de vinzare cumparare ptr un teren pe care am construit o casa. Actul este intre mine sotia mea si parintii mei.Se poate anula acest act daca eu ssi ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mikidutza2013 mikidutza2013 Buna seara! Sunt casatorita de 7 ani, avem un copil de un an si jumatate.El mai are un copil de 12 ani dintr-o casatorie anterioara, copil ce locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)