avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Rog ajutor urgent- insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Rog ajutor urgent- insolventa

Sunt asociat 50 % si unic administrator la o SRL. Avand in vedere ca celalalt asociat s-a ocupat mereu de firma, m-am hotarat sa cesionez partile mele sociale si sa renunt la calitatea de administrator la aceasta societate. Intamplator astazi am aflat de pe portalul instantelor ca VB leasing a cerut insolventa societatii si ca pe langa societate ca debitor apar si eu personal parata in acest dosar, pentru care s-a numit deja si lichidator. Mentionez ca nu am primit nicio citatie la domiciliu ca si persoana fizica si nici nu am fost instintata de celalalt asociat de existenta acestui proces, de fapt, eu nici nu stiu ce bun s-ar fi achizitionat de la Vb leasing, deci nu am semnat nimic in acest sens ca si administrator.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru ca nu vreau sa fie angajata raspunderea mea personala din moment ce nicio clipa nu am avut acces la actele societatii si nici nu am semnat nimic. Sa iau legatura cu lichidatorul numit de instanta?
Mai sunt sa ies din firma daca a fost numit lichidator?
in ce masura pot fi raspunzatoare pentru ceva?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ioanagts , utilizator 16:23, 19 Martie 2010
Consultati dosarul cauzei in arhiva Tribunalului.
Luati legatura cu Lichidatorul.
Raspunderea administratorului poate fi ceruta doar pentru motive care eventual s-ar constituii in actiuni / inactiuni care incalca cu vinovatie legislatia in vigoare si/sau aduc prejudicii societatii / asociatilor.
Sunt asociat 50 % si unic administrator la o SRL

Nu vreau sa fiu cinic dar cum se face ca nu cunosteti nimic din ceea ce se intampla in firma ??
Luati legatura cu lichidatorul numit de instanta!
Nu cunosc ce s-a intamplat pentru ca eu m-am ocupat de alta firma care are aceiasi asociati, dar alt obiect de activitate si activitate desfasurata in alte judete. Am presupus ca daca eu fac lucrurile bine si cu porudenta si altii fac la fel...
In ce masura m-ar ajuta iesirea acum din aceasta firma, ca am inteles ca dpv legal e posibila cesiunea actiunilor chiar daca s-a numit lichidator? Ceea ce nu inteleg e motivul pt care sunt citata separat in proces ca pf

Număr unic dosar: 2349/96/2009
Înregistrat în data de: 09.10.2009
Obiect dosar: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată
Materia juridică: Faliment
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
VB LEASING ROMÂNIA IFN S.A., CU SEDIUL ALES LA CAB.AV.TUDOSE ANTONEL : Creditor
VBL BROKER DE ASIGURARE S.R.L., CU SEDIUL ALES LA CAB.AV.TUDOSE ANTONEL : Creditor
SC KIA TRUCK AUTO SRL : Debitor
SC KIA TRUCK AUTO SRL--PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR, GENERAL MIR CONSULT SPRL : Debitor
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGÃ TRIBUNALUL HARGHITA : Garant
P.I. (nume, prenume) : Pârât
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
07/12/2009 Amânat în vederea precizării punctului de vedere cu privire la excepţia necompetenţei teritoriale, invocată din oficiu. Amânat
15/02/2010 Amânată pronunţarea asupra excepţiei de necompetenţă teritorială, invocată din oficiu de instanţă în temeiul art.6 din Legea nr.85/2006 Amânat
22/02/2010 Constată că Tribunalul Harghita este competent să soluţioneze prezenta cauză. Admite cererea formulată de creditoarele VB LEASING ROMANIA IFN SA şi VBL BROKER DE ASIGURARE SRL, prin care au solicitat deschiderea procedurii insolvenţei, prevăzută de Legea nr. 85/2006, împotriva debitoarei S.C. KIA TRUCK AUTO S.R.L. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei Soluţionare
26/04/2010
In ce masura m-ar ajuta iesirea acum din aceasta firma, ca am inteles ca dpv legal e posibila cesiunea actiunilor chiar daca s-a numit lichidator? Ceea ce nu inteleg e motivul pt care sunt citata separat in proces ca pf

Dpdv legal este posibila cesiunea partilor sociale dar nu va influenta cu nimic derularea procesului de faliment !
Ati detinul calitatea de administrator pana la deschiderea procedurii de insolventa si in acesta calitate raspundeti/sau nu de activitatea societatii.
Motivul citarii dvs ( la deschiderea procedurii de insolventa nu il pot deduce Ati schimbat sediul social de curand?) este scris in citatia trimisa de instanta la sediul societatii sau puteti consulta dosarul 2349/96/2009 la arhiva tribunalului.
Nu am schimbat sediul social., dar voi consulta dosarul la arhiva.
In privinta raspunderii mele ca si administrator, contractul de leasing cu reclamantul nu l-am semnat eu si nici BO? In cazul asta de ce nu e raspunzator cel care a semnat contractul?
Multumesc pt ajutor

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceruta de leasing krisstinalexandru krisstinalexandru rug suport pentru urmatoarea speta: sunt administrator la un srl la care sunt si asociat: cota participare 50%eu si 50% o alta persoana fizica. in 2008 am ... (vezi toată discuția)
Subminarea activitatii unei societati comerciale bigballoo bigballoo Buna ziua. Sint asociat unic si administrator al unei societati de servicii personal , contabilitate cat si distribuitorul virtual pe Timis al programului de ... (vezi toată discuția)