Buna ziua tuturor! imi cer scuze daca nu postez unde trebuie problema mea;APELEZ la bunavointa celor care ar putea sa formuleze o parere avizata pt ca m-am lovit de mult neprofesionalism incercand sa construiesc o afacere cinstita.Acum 2 ani am contactat o firma de consultanta pt accesarea fondurilor europene pt construit o pensiune agro-turistica pe un teren extravilan in jud. Sibiu;discutiile au parut extrem de pozitive si am semnat un contract (acum stiu ca e facut intr-un mod extrem de -sa zicem-"diplomatic"); pt a se apuca de treaba am achitat 7500 euro urmand sa dau inca 3 transe pe masura indeplinirii unor anumite actiuni; incepea totul cu "elaborare PUZ,PUD,scoatere din circuit agricol", apoi intocmire studiu fezabilitate, plan afaceri,obtinere avize de la autoritati, elaborare cerere, intocmire proiect tehnic, prezentare cerere la atoritati(apoi plateam iar 7500 e +tva). M-au trimis la un arhitect care dupa ce a intocmit documentele pt Certificat Urbanism mi-a explicat ca vor exista probleme la obtinerea avizelor pt ca drumul de acces nu e destul de lat si ar fi bine sa cumpar terenurile vecine;am incercat dar e imposibil. In acest timp firma de consultanta imi tot cerea documente contabile si imi tot cerea sa aleg varianta de cladire , desi nu exista nici un studiu geotehnic,desi arhitectul lor sustine ca nu ne incadram in normele legale..;ce sa spun?...ei multi, eu unul.... in conditiile in care la toate intrebarile mele mi se cere imperios doar sa achit taxe pt avize si sa trimit documente pt studiu de fezabilitate,sunt acuzat ca din cauza mea nu pot ei avansa cu proiectul (de parca nu eu ci altcineva ar fi interesat sa iasa totul!), iar despre opinia arhitectului nu vor deloc sa vorbeasca, am trimis azi o notificare prin care ii informez ca trebuie incetat contractul in conditiile in care terenul nu indeplineste conditii legale, ca accept plata studiului arhitectului si le cer un decont pt cheltuielile de pana acum si stornarea sumelor pana la 7500 euro;pt ca in contract nu apare termen pt raspuns la notificare am cerut raspuns in 3 zile; mi-au raspuns ca au primit notificarea si isi prezinta punctul de vedere in termen legal. CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE RASPUNS LA NOTIFICARI? Probabil ca vor incerca in continuare sa pastreze banii pt care nu au facut nimic;probabil ca vom ajunge in instanta, nu? eu cred ca e vorba de inselaciune in conditiile in care stiind ca proiectul nu are sanse de finalizare incearca sa-l pastreze in vigoare.Pare aberant ce intentionez?Cum ar trebui procedat?Ce fel de strategie ar trebui sa adopt? Ma puteti ajuta cu niste informatii despre cuantumul eventualelor taxe judiciare? Despre clauzele din contract nu va vorbesc...sunt foarte mestesugit excluse punctele care m-ar fi aparat; ce pot spune?! toata stima pentru doamna avocat care l-a intocmit si care e sotia proprietarului firmei ...poate sa ma ajute cineva cu ceva idei?!stiu ca daca nu vom rezolva amiabil va trebui sa apelez la reprezentare calificata...Apelez la parerile dumneavoastra pt ca am am vazut extrem de multe raspunsuri oneste care au ajutat la rezolvarea a tot soiul de probleme.Va multumesc pentru atentie si sper in ajutorul dumneavoastra.
Varianta optima ar fi sa stabiliti o intalnire cu toate partile, inclusiv arhitectul, pentru a lamuri ce se poate face si ce nu din proiectul dvs. daca vorbiti cu ei saparat, probabil nu veti putea stabili decat o continua indoiala si veti crea un climat de nesiguranta, in primul rand, pentru afacerea dvs.
Cat priveste termenul de notificare precum si alte conditii care trebuie respectate de partile semnatare din contractele incheiate, va trebui sa vedeti in continutul acestora ce s-a stabilit: termene de plata, sanctiuni pentru neindeplinirea obligatiilor, etc. Daca nu exista asa ceva, desi ma indoiesc, stabiliti un termen de 30 zile, uzitat pentru a da timp suficient si celelalte parti sa isi exprime punctul de vedere.
multumesc pt raspuns; problema e ca intalnirea in 3 e unul dintre subiectele asupra caruia nu reusesc sa obtin raspunsuri;incerc asta din iulie 2009!!!! la capitol notificare intre parti:
"in acceptiunea partilor contractante orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi trimisa la adresa prevazuta in partea introductiva a contractului"ATAT. Incetarea contractului din culpa mea le da dreptul sa ceara daune;intarzierea platilor de catre mine le da dreptul la penalitati de 0,15% pe zi; clauza in conditiile in care ei nu-si fac treaba nu exista...Am fost naiv cand am semnat contractul...intre timp am mai invatat una alta...as posta contractul pentru ca e "foaaaarte instructiv"! ....EXISTA UN TERMEN MINIM OBLIGATORIU LEGAL DE RASPUNS LA NOTIFICARE ATUNCI CAND IN CONTRACT NU APARE NIMIC? MAIL-URILE POT CONSTITUI DOVADA IN INSTANTA? va multumesc
Caiet de sarcini
billabong
in cazul unei cereri de oferta ,autoritatea contractanta trebuie sa intocmeasca un caiet de sarcini ,caiet intocmit de biroul de achizitii.daca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract
virgil71
Buna ziua.
Am incheiat acum 2 ani un contract de proiectare cu un birou de arhitectura.
Un contract sumar, fara clauze, doar obiectul contractului, partile ... (vezi toată discuția)