avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DEPARTAJARE VALOARE CLADIRE+TEREN
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DEPARTAJARE VALOARE CLADIRE+TEREN

Va rog, am o probleme de 6 ani!! In anul 2004 s-a cumparat pe societate, de la o persoana fizica, teren+cladire, pretul stipulat in contract fiind stabilit pentru intreg ansamblul. In anul urmator, in vederea obtinerii unui credit, s-a efectuat o evaluare de catre un evaluator autorizat si ... idem. La primarie, s-a inregistrat, in vederea impozitarii jumate-jumate. Cum inregistrez in contabilitate valoarea cladirii, tinand cont ca trebuie amortizata si de asemenea s-au efectuat si investitii ?
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 08:31, 9 Martie 2010
Eventual cereti o noua reevaluare, in care expertul evaluator sa defalce, valoare terenului de cea a cladirii in mod clar. Pt. investitii puteti crea un analitic la 212, in care sa inregistrati aceste investitii-dar nu e ft. ortodoxa metoda, cel mai corect ar fi defalcarea celor 2 valori in urma unei noi evaluari, iar la valoarea cladirii sa inregistrati marire de valoare pe baza investitiilor efectuate.

Andreea Voicila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Monografie reevaluare cladire ToriJ ToriJ Buna ziua! Imi spuneti va rog,care sunt notele de inregistrare a evaluarii unei cladiri,am urmatoarele date: 212=300.000 2812=49375 noua valoare este de ... (vezi toată discuția)
Reevaluari shinnygaby shinnygaby Vineri, 9 Ianuarie 2015, 10:34 va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta: cladire achizitionata 2005 valoare 172.800; amortizrae lunara 360 ... (vezi toată discuția)