avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna!As avea o intrebare:As putea vinde o casa de marcat fara acte?Si daca raspunsul este afirmativ..unde anume?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:14, 9 Martie 2010
:) prima intrebare ar fi de unde o detineti?...sunteti persoana fizica sau juridica?...
Nu puteti.
Daca nu o mai folositi si vreti sa o dati altei persoane fizice sau juridice, pasii sunt urmatorii:
- inchidere punct de lucru unde era folosita casa de marcat;
- cu documentele de inchidere punct de lucru ( inchiderea se face la Registru comertului) se procedeaza la inchiderea memoriei ficale la Administratia financiara unde a fost fiscalizata;
- poate fi vanduta doar catre societatile autorizate sa comercializeze case de marcat;
- cel care doreste sa o cumpere, o poate cumpara de la sus mentionatele societati la un pret mai mic decat una noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru otto2007 otto2007 Buna seara, Am deschis un punct de lucru pentru 3 luni de zile la mare. Am declarat la registrul comertului punctul de lucru, am obtinut autorizatia de la ... (vezi toată discuția)
Nefiscalizare casa de marcat la punctul de lucru otto2007 otto2007 Buna seara, am o intreprindere individuala, cod caen valabil pt comert ambulant, am deschis un punct de lucru sezonier intr-un chiosc pe 3 luni, lucrez cu 2 ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat adi31 adi31 Buna ziua, Sunt o firma al carei obiect de activitate este comertul en-gros, deci facturez si incasez numai pe persoane juridice, cu factura, respectiv ... (vezi toată discuția)