avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu odihna pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu odihna pentru nastere copil

Buna ziua

As dori o informatie privind zilele de concediu de odihna pentru nastere copil.
La nasterea unui copil, tatal beneficiaza de zile de concediu de odina de la stat? Daca da, cate zile de concediu sunt?

Va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 10:44, 9 Martie 2010
Beneficiaza tata de ceva, dar nu sunt zile de concediu de odihna, ci zile libere platite (statul il obliga pe angajator sa le acorde si sa le plateasca).
Este vorba de 5 zile, iar daca tatal a urmat un curs de puericultura, inca 10.
5 zile ...concediu paternal
Conform CCM 2007-2010, art. 61 beneficiati de 5 zile +10 zile daca ati beneficiat de un curs de puericultura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere acordate sotului la nasterea unui copil CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne ajuta pe mine si pe sotul meu cu o lamurire privind zilele libere acordate de catre angajator la nasterea unui ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal saracristiana saracristiana Buna ziua ! As dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de 5 zile de concediu paternal dupa nasterea fetitei. Mentionez ca lucrez la o firma privata. Eu ... (vezi toată discuția)
Zile libere in caz de nastere a unui copil attila80 attila80 Buna! Sunt angajat la o firma privata si as vrea sa stiu cate zile libere am cand se naste copilul meu anul viitor? Acele zile libere sunt scazute din cele 21 ... (vezi toată discuția)