avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune teren

am mostenit de la bunica mea (fiind unicul mostenitor) un teren agricol in jud. Sibiu, teren pe care si ea il mostenise impreuna cu sora ei de la tatal lor. Titlul de proprietate este emis dupa decesul acestora, deci mostenitori sunt eu si unchiul (sau ce grad de rudenie suntem).
succesiunea in instanta unde se poate face? unde au avut domiciliul defunctele( in mun. Brasov) sau la Sibiu pe raza judetului unde se afla terenul?sau unde isi are domiciliul cel care cere succesiunea in instanta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:02, 9 Martie 2010
succesiunea se deschide la un notar public in raza caruia se afla bunul imobil sau cea mai mare parte a masei succesorale supuse partajului. locul este Sibiu, chiar daca domiciliile succesorilor sint altele. pentru a nu avea probleme, la cererea facuta si adresata notarului aratati toti posibilii succesori.
Succesiune a se poate face numai la notariatul in raza caruia a avut domiciliul defunctul , deci nu trebuie sa mergeti in instanta . Numai in situatii exceptionale (nu se prezinta mostenitorii la deschiderea succesiunii etc. ) va puteti adresa instantei de judecata .
Daca nu va intelegeti mergeti in instanta, una din circumscriptia domiciliului defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune întârziată 19 ani mariaburneci@yahoo.com mariaburneci@yahoo.com buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie pt deschiderea succesiuni ,am doar certificatul de deces si sunt doar eu si sora singurii mostenitorii ,parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiune un roman un roman Bine v-am regasit ! va rog daca cineva poate sa ma sfatuiasca priviind o taxa de succesiune dupa mama mea decedata in 1993 de la care am mostenit cu sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)