avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia sau cererea de desfacere a CIM, afecteaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia sau cererea de desfacere a CIM, afecteaza pensionarea anticipata ?

Buna ziua,
Va rog lamuriri,cu privire la urmatorul aspect:
In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru o pensionare anticipata, se desface de regula, CIM doar dupa primirea deciziei.
In cazul in care se solicita desfacerea CIM la data de ...... inainte de primirea deciziei de pensionare anticipata, si apoi depunerea dosarului la CJP, cerand pensionarea de la aceeasi data , afecteaza cumva persoana solicitanta cu privire la calculul pensiei?
Poate intitutia sa nu aprobe desfacerea CIM , numai dupa primirea deciziei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:44, 11 Martie 2010
Desfacerea contractului de munca se face numai cu data primirii deciziei ,iar pensia se primeste de la data desfacerii contractului de munca ,daca prsoana nu mai poate sau nu mai vrea sa lucreze pana la primirea deciziei si daca este sigura ca s eincadreaza in pensionarea anticipata , poate solicita incetarea cim cu acordul partilor .
Dreptul la pensionare anticipata priveste indeplinirea doar a conditilor de stagiu si de varsta.
Modalitatea de incetare a CIM nu afecteaza dreptul la pensionare anticipata.
"In cazul in care se solicita desfacerea CIM la data de ...... inainte de primirea deciziei de pensionare anticipata, si apoi depunerea dosarului la CJP, cerand pensionarea de la aceeasi data , afecteaza cumva persoana solicitanta cu privire la calculul pensiei?"

afecteaza doar data de la care se va face plata pensiei daca nu va incadrati in termenul impus de legea pensiilor 19/2000 scurs de la data incadrarii in categoria de pensie
Scuze,
NU am mentionat ca este vorba de un angajat dintr-o instanta, iar Legea 567/2004 art. 53 nu prevede incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor ci doar : demisie, pensionare (se refera doar la limita de varsta) sau acte de indisciplina , necompetententă etc.
In cazul acesta , va cere demisia, iar la CJP va cere pensionarea anticipata de la data demisiei care va fi mentionata in CIM.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cererea de inchiderea cartii de munca pentru pensie anticipata, mai mergem la munca? ContSters122901 ContSters122901 Buna ziua, Trebuie lamurit urmatorul aspect: - Cand indeplinim conditiile pentru pensionare anticipata, depunem o cerere cerand in acest scop, incheierea ... (vezi toată discuția)
In cat timp se depune dosarul pentru pensie la cjp? ContSters122901 ContSters122901 Va rog sa imi spuneti, in cat timp se poate depune dosarul pentru pensionare anticipata, in cazul persoanelor care si-au cerut demisia conform ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata baloghjoe baloghjoe Buna seara. Intrebarea mea este, ca in cazul in care eu am depus la Casa Jud de PEnsii cererea mea de pensie anticipata, acu vreo 3 saptamani. Iar azi m-a ... (vezi toată discuția)