As avea o nelamurire... daca eu imi execut activitatea in apartamentul trecut pe numele parintilor si toate cheltuielile sunt trecute pe numele acestora, se poate ca si cheltuielile acestora sa fie deduse in cadrul PFA-ului care este trecut pe numele meu?
Aveti declarat ca spatiu de desfasurarea a activitatii sau ca sediu al PFA, adresa apartamentului parintilor? sau aveti contract de comodat cu acestia pe o parte din spatiul ap. respectiv?
Intocmiti dvs contractul de comodat (sunt modele pe internet). Presupun ca deja ati intocmit unul cand ati infiintat pfa-ul la registrul comertului. In acest caz intocmiti doar un act aditional in care sa mentonati cota de cheltuieli suportata de pfa (in functie de numarul de camere destinat activitatii).
Nu datorati nici o taxa pt. contractul de comodat, este un contract cu titlu de folosinta gratuit a bunului. Atentie insa, in caz de control sa nu aveti probleme cu cei de la Fisc, datorita faptului, ca ap., banuiesc ca este si locuinta parintilor si doar o parte din spatiul respectiv(de exemplu 1camera din 4),poate fi folosita in acest scopul desfasurarii activitatii d-voastra ca si PFA, chiar daca aveti contract de comodat cu ei.
In cazul in care, aveti declarat locul desfasurarii activitatii in alta parte la Finante, pe baza contractului de comodat declarati sediu secundar sau pct. de lucru.
Va zic toate acestea deoarece m am lovit de aceste probleme in timpul unor controale de la finante, efectuate la PFA-uri.
De aceea v-am intrebat si prima data unde aveti declarat locul desfasurarii activitatii, la finante?
Contract comodat
blu_angel
firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat.
in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa
adrian140
Buna ziua .
Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc)
Se ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.