In anul 2008 am dobandit prin contract de vanzare - cumparare un apartament de la bunica mea. In contract exista clauza de uzufruct viager.Vreau sa stiu daca dreptul de uzufruct viager poate fi anulat, bunica fiind de acord. Am vrea sa vindem apartamentul si nu vad cine ar cumpara un apartament cu uzufruct viager. Va rog sa-mi spuneti daca poate fi anulat uzufructul viager si daca da cum se procedeaza si care ar fi costurile.
Ar fi o solutie ca bunica dvs. sa se prezxinte la notar si sa semneze vanzarea alaturi de dvs. Dar aveti nevoie de un asistent de la Autoritatea tutelara.
in cazul in care doresc sa ridic uzufructul inaintea incheieri vazari cum trebuie procedat, care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez si care sunt costurile
bunica poate da o declaratie autentica la notar, decl prin care ea renunta pur si simplu la acest drept.
va trebui: extras de autentificare, certificat de atestare fiscala, decl este un act evaluabil, valoarea dr de uzufruct este de 20% din valoarea imobilului, si se va plati impozit catre stat intrucat vi se reintregeste dr de prop.
nu va trebuie acordul autoritatii tutelare.
Vanzare casa
carmo71
buna seara.imi poate spune si mie cineva cam cat m-ar costa prin notar un contract de vanzare cumparare cu asistenta viagera?multumesc (vezi toată discuția)