avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare masiva de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare masiva de personal

Subiect: Sustinator legal

Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie: la institutia la care lucrez, vor urma, in scurt timp restructurari masive de personal.
Acum 10 ani, am incheiat cu mama un contract de vanzare-cumparare, prin care mama imi vindea apartamentul in care locuim impreuna. Obligatia morala de intretinere a mamei mi-am asumat-o si mi-o respect, cu mult timp inainte de semnarea acestui contract.
La incheierea contractului de vanzare - cumparare al locuintei, am solicitat sa fie inclusa clauza de intretinere, iar la intabulare, a fost inregistrata ca atare.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo posibilitate legala de a obtine un certificat de intretinator / sustinator de familie, (in conditiile in care pensia mamei este foarte mica si probabil ca i-ar ajunge doar de medicamente, nu mai mult), pe care sa il pot depune la locul de munca, astfel incat sa nu ma numar printre cei ce vor restructurati si sa imi pot indeplini in continuare obligatia morala de a-mi ajuta mama - si "clauza de intretinere" stipulata in contractul de vanzare - cumparare?
In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marmotica , utilizator 09:24, 10 Martie 2010
Nu cred ca vreo institutie va poate da un astfel de certificat ... dvs puteti proba cu acel contract de vanzare-cumpare cu clauza de intretinere, ca mama dvs se afla in intretinerea dvs.
Multumesc mult pentru raspuns! :)
Mama este declarata persoana in intretinere, beneficiati de deducere suplimentara? Daca da, fisa fiscala ar putea fi un "argument"!
Multumesc pentru raspuns. :)
Care ar fi pasii de urmat, pe la ce usi ar trebui sa bat, ce acte justificative imi sunt necesare ca sa o pot declara "persoana in intretinere"? In baza carui act normativ se poate realiza acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinator legal marmotica marmotica Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: la institutia la care lucrez, vor urma, in scurt timp restructurari masive de personal. Acum 10 ani, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act se poate incheia. riscuri BeSmart BeSmart Buna seara , as aprecia ajutorul dvs. referitor la urmatoarea problema. Suntem 3 frati , as dori ca un imobil , proprietatea mamei mele , sa devina ... (vezi toată discuția)
Pentru bani, isi vrea mama moarta... carmen silva carmen silva buna ziua, scriu pentru cazul unei prietene. sunt doi frati: frate si sora... Apartamentul in care locuieste mama lor, a fost cumparat de mama pe numele ... (vezi toată discuția)