avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine este vinovat daca firma ma obligat sa accept ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine este vinovat daca firma ma obligat sa accept PFA

Buna Ziua

1. Firma in care lucrez a inceput sa aibe pierderi cam mari . Iar firma a veni cu o solutie ...... prin care ne-a comunicat ca suntem nevoiti sa semnam un contract prin care salariu nostru sa ajunga la minimum pe economie .Precizez ca directoarea din punctul de lucru din care apartin mi-a comunicat '' sincer alex daca nu semnezi o sa fii dat afara ,, si din cauza asta am semnat,pentru ca am o situatie cam grea in familie.
Acum as dori sa aflu la ce riscuri m-am supus,In contractul acel nu sunt alte modificari in afara de ce am precizat.

2. Si mai am o problema, eu iau bani pe 5 si 22 ale luni si mie nu mi-a facut plata salariului timp de 4 zile si urmeaza sa mai dureze .... ce pot face in acest sens .Am dreptul sa fac (greva ) adica sa nu mai muncesc pana acestia nu imi dau bani deoarece multi colegi deja au intarzieri de 1 luna la salariu.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:09, 9 Martie 2010
1. Nimeni nu va poate obliga la nimic.Ati ales o solutie care vi s-a parut convenabila
Nu specificati ce PFA v-au pus sa faceti , asa ca , nestiind amanunte vi se poate raspunde extrem de generic.
-PFA suporta singuri toate taxele catre stat , asig. sociale si autorizare...
-nu beneficiaza de nici o protectie , ca in cazul contractului de munca...nu somaj, nu responsbilitate de intocmire si plata a salariilor si dari catre stat.
-litigiile nu sunt de competenta instantelor de munca, deci nu sunt scutite de taxa de timbru si nici sacina probei nu mai apartine angajatorului....

2.greva se organizeaza conform legii , nu poate fi a unui singur individ.
puteti face plangere la ITM
atentie...veti fi protejat doar pt ce aveti prevazut in CIM....nimic pentru PFA
Am acceptat sa lom minimum pe economie pe cartea de munca ,dar salariul a ramas la fel. ma ref bani in mana. minimum pe economie nil vireaza pe card direct de la firma iar restu de bani nil vireaza prin cineva prin PFA .... Ca firma sa nu mai plateasca la stat taxe asa mari ... cine este tras la raspundere in cazut in care va veni un control ?
Din pacate, tocmai asta si era problema...Nu mai le puteti cere in baza codului muncii decat minimul pe economie...!!!!De aceea au facut mutarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - plata contributii ptr pfa karl_holcroft karl_holcroft Bun seara Angajatorul imi solicita transformarea intr-un PFA ptr consultanta in domeniul economic-studii si cercetari de pita, prospectiuni de marketing ... (vezi toată discuția)
Plata taxelor pentru munca in strainatate Alex Negru Alex Negru Salutare, Am o nelamurire la care vreau sa ma ajutati cu informatii. Intentionez sa plec sa muncesc in afara tarii ca si contractor. Asta implica ca nu mi ... (vezi toată discuția)
Costuri virament salariu Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Pana acuma primeam salariul in bani lichizi si semnam statul de plata. Acum angajatorul a schimbat procedura si-mi vireaza salariul in cont. ... (vezi toată discuția)