avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - plata contributii ptr PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - plata contributii ptr PFA

Bun seara
Angajatorul imi solicita transformarea intr-un PFA ptr consultanta in domeniul economic-studii si cercetari de pita, prospectiuni de marketing etc-va rog sa-mi spuneti pentru a-mi pastra salariul net actual pe baza caruia s-a construit si mentionat in CIM si salariul brut corespunzator-ce suma va trebui sa-mi vireze angajatorul pe PFA ptr care eu va trebui sa emit factura?
O seara placuta
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:40, 6 Februarie 2015
Va rog sa cititi articolul de la adresa urmatoare care ar putea fi si cazul dumneavoastra: www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara
Va multumesc pentru informare insa odata ce devin PFA va trebui sa suport eu insumi contrib de asig sociale, sanatate si impozit iar daca mie angajatorul imi vireaza tot suma neta , de acum, si ptr care eu emit factura si din care opresc apoi contributiile, este clar ca salariul net de acum nu se va pastra.
V-as ruga, lamurire.
Multumesc.
Dumneavoastra veti presta activitatea si veti obtine venituri obtinute in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil. Platitorul de venit va va retine si vira la stat impozitul si celelalte contributii sociale si va va da restul de bani cuveniti iar pentru pfa nu mai sunteti obligat sa depuneti declaratia 200 pentru impozitare.
Sa urmariti ca sa fie trecut acest aspect in contractul pe care-l veti semna.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe intrebari legate de pfa, imm, tva raduma raduma Momentan sunt PFA pe norma de venit. 1. Daca depasesc plafonul de 65.000 EUR va trebui sa platesc TVA. Ce pot sa fac sa scap de asta in mod legal? M-am ... (vezi toată discuția)
Plata datorii la stat clapon clapon Exista posibilitatea de a face o cerere la locul de munca pentru a se vira in contul meu jumatate din darile catre stat pe care firma le plateste ? trebuie ... (vezi toată discuția)
Poprire pfa cmgroup_08 cmgroup_08 Am o executare silita emisa de Finante. Am un PFA contabil autorizat inactiv. As dori sa reactivez acest PFA si as dori sa stiu ce ar trebui sa virez la ... (vezi toată discuția)