avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos .



Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 19:16, 9 Martie 2010
Se procedeaza la cercetarea disciplinara inainte..cf art 263-268 Codul Muncii, iar pe perioada cercetarii se supenda CIM. Nu se poate desface contractul fara aceasta cercetare ..B-)
1. In Regulamentul intern al unitatii aveti prevazuta aceasta modalitate de a concedia un salariat pentru lipsa nemotivata.
2. Cel mai des folosita este posibilitatea concedierii la 3 zile consecutive de lipsa nemotivata.
Nici o sanctiune nu pote fi dispusa anterior efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. In caz contrat este nula.
In acest moment ii puteti trimite acasa un convocator cu confirmare de primire in care mentionati abaterea savarsita (absentarea nemotivata), data, ora, locul intalnirii si faptul ca daca nu se va prezenta ii va fi desfacut contractul de munca cu acea data.
Vedeti poate are concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Absentare nemotivata de la servici plus mobile plus mobile Buna ziua, poate cineva sa imi spuna cum sa procedez in situatia in care un angajat lipseste de la servici nemotivat de o luna. Ar trebui sa ii fac scrisoare ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)