avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare

Am un SRL care are in statut tot codul CAEN. Vreau sa ma apuc de altceva decit obiectul principal de activitate, dar de la Registrul comertului am primit 2 variante. Prima, sa ma apuc de treaba si gata, iar a 2 a varianta este ca trebuie sa instiintez Reg. Com. si Administratia Finantelor ca ma apuc de altceva, pentru ca trebuie sa m-i se elibereze un alt cod unic cu mentionarea noului obiect princ. de activitate. A mai fost cineva in situatia asta? Care e varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 14:20, 29 Decembrie 2006
Activitatea noua nu e cuprinsa in obiectul de activitate? Codul CAEN, trecut pe certificatul de inregistrare, este pentru activitatea principala, ceea ce nu inseamna ca nu se pot desfasura si alte activitati. Pe parcursul anului se poate ca ponderea sa fie determinata de o alta activitate decat cea al carei cod e inscris in certificat. Ar insemna ca trebuie schimbat codul de 12 ori pe an sau de 2 ori pe an(apare un alt cod in situatiile financiare). Se mai poate intampla si fenomenul urmator: Pana la sfarsitul anului, se modifica ponderea, se schimba codul iar in anul urmator, activitatea initiala revine in primul plan si atunci trebuie schimbat codul din nou. Agentul economic se va ocupa de schimbatul codurilor in loc sa-si vada de afacere.
Noua activitate este cuprinsa in obiectele de activitate secundara din statut. Totusi nu imi este clar un lucru. Trebuie modificat sau nu la registrul comertului faptul ca o activitate secundara devine principala?
Noua activitate este cuprinsa in obiectele de activitate secundara din statut. Totusi nu imi este clar un lucru. Trebuie modificat sau nu la registrul comertului faptul ca o activitate secundara devine principala?
Varianta ORC e corecta, cu conditia sa nu ai nevoie de noi autorizatii:D
Care dintre ele? Cele 2 variante le am de la ORC. Doua persoane de la ORC mi-au dat 2 raspunsuri diferite. Nu am mai avut rabdarea sa intreb si un al 3 lea angajat.

Alte discuții în legătură

O societate poate desfasura unul din obiectele secundare de activitate? ContSters79057 ContSters79057 Am cerut la Registrul Comertului furnizarea de informatii privind o societate comerciala.In raportul istoric al firmei apare la CERERE MENTIUNI din data de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire caen x_wORm x_wORm Buna ziua, In primul rand... o sa imi cer scuze, pt. ca subiectul acesta ar putea parea stupid pentru unii, insa chiar am nevoie de o lamurire. De-a ... (vezi toată discuția)
O nelamurire camely camely O societate com are o activitate principala. in secundar, desfasoara o alta activitate cu al carei COD CAEN figureaza la Registrul Comertului.....pentru ... (vezi toată discuția)